Primarul comunei Vlasinesti din judetul Botosani, Lucian Trufin, a obtinut acordul Ministerului Educatiei pentru a transforma Scoala Gimnaziala 'Gheorghe Burac' din localitate in Scoala Profesionala 'Gheorghe Burac', el dorind sa schimbe profilul pentru a putea pregati elevii intr-o meserie cautata pe piata muncii, informeaza Agerpres.

Noua unitate de invatamant va pregati mecanici agricoli, elevii inscrisi urmand sa beneficieze de un sprijin financiar de 200 de lei/luna.

Cursurile care se adreseaza absolventilor de gimnaziu din promotiile 2012- 2014 vor dura trei ani, fiind recunoscute, cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean, de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, scoala avand si avizul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.

Pe perioada cursurilor, elevii vor avea posibilitatea de a efectua ore de practica de specialitate la doua importante societati comerciale de profil din comuna.

'Fermele si societatile cu profil agricol din zona s-au retehnologizat, cererea de specialisti din acest domeniu pe piata muncii este intr-o continua crestere, iar in arealul geografic al orasului Saveni aceasta structura de invatamant profesional lipseste, ceea ce m-a determinat sa sustin deschiderea acestei scoli si sa investim in ea', a declarat primarul Lucian Trufin.