Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat, a declarat Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti. Acesta a afirmat pentru HotNews.ro ca a analizat intreaga teza de doctorat si ca aceasta concluzie nu este a Comisiei de Etica a Universitatii, "pentru ca noi, la Comisie, nu am putut decat sa trimitem autosesizarea" la Consiliul din subordinea Ministerului Educatiei. Amintim ca institutia din subordinea Ministerului l-a albit in timp record pe Oprea, la fel cum a procedat si in cazul plagiatului lui Ponta.

Marian PopescuFoto: Agerpres

Marian Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca a analizat "in nume personal", si nu ca presedinte al Comisiei de Etica, teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, iar concluzia este: Gabriel Oprea a plagiat. "Este punctul meu de vedere legat de ceea ce Comisia a fost impiedicata de lege sa duca pana la capat. Legea aceea ii protejeaza pe demnitari si noi am cerut abrogarea ei, pentru ca e profund discriminatorie", a afirmat pentru HotNews.ro Marian Popescu. Acesta a precizat ca va publica zilele urmatoare analiza pe care a facut-o asupra tezei de doctorat a lui Oprea.

  • Amintim ca rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, si Marian Popescu au anuntat intr-o conferinta de presa pe 9 iulie 2015 ca Universitatea din Bucuresti propune modificarea legislatiei privind realizarea lucrarilor stiintifice in puscarie si propune, de asemenea, ca plagiatele demnitarilor sa nu mai fie analizate de Consiliul din subrdinea Ministerului Educatiei, ci de catre Comisiile de Etica ale universitatilor la care si-au obtinut titlul. Vezi aici mai multe detalii

Verdictul de plagiat contrazice total decizia Consiliului National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei ca Oprea nu ar fi plagiat. La doar 16 zile dupa ce a fost sesizat, Consiliul din subordinea Ministerului Educatiei - care are competenta de a analiza plagiatele demnitarilor - a anuntat ca “suspiciunea de plagiat” in teza de doctor a premierului interimar pe atunci Gabriel Oprea “nu se confirma”. Este pentru a doua oara cand CNE - institutie aflata in subordinea guvernului - analizeaza plagiatul unui premier.

Prima si cea mai rasunatoare analiza finalizata cu verdictul "nu a plagiat" este cea pe teza de doctorat a premierului Victor Ponta. CNE a dat acea decizie desi alte doua institutii - CNATDCU si Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti - au aratat ca Victor Ponta a plagiat, prin metoda copy-paste.

Citeste si: