Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat miercuri ca Romania continua sa trateze cu foarte multa atentie problema aderarii la spatiul Schengen, insa trebuie sa tina cont de situatia securitatii din cadrul UE, generata de "amenintarile care vin din sud".

"Noi deja actionam ca un stat Schengen de facto, dar trebuie sa cooperam cu celelalte state membre", a declarat Aurescu, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau slovac, Miroslav Lajcak, transmite Mediafax.

Ministrul roman a spus ca pe agenda Romaniei se afla in continuare aderarea la spatiul Schengen, insa Bucurestiul trebuie sa tina cont de situatia de securitate din cadrul UE, generata de amenintarile care vin din sud.

"Aceasta chestiune inca se afla pe masa, pe agenda, o vom trata cu foarte multa atentie, dar in acelasi timp trebuie sa tinem cont de situatia securitatii in cadrul Uniunii Europene, generata de aceste amenintari care vin din sud, fiind vorba nu numai de migratia ilegala, ci si despre problema terorismului", a declarat Aurescu.

Ministrul a mai spus ca intrarea Romaniei in spatiul Schengen inseamna o sporire a securitatii zonei, subliniind ca Romania este un stat responsabil si ca este foarte bine pregatit pentru aderare.