Horia Simu a declarat ca Serban Pop ar fi pretins suma de 1,5 milioane de euro pentru a determina solutionarea favorabila a dosarului pe care omul de afaceri il avea la DIICOT, insa afirmatia nu este sustinuta de probe, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), informeaza Agerpres.

Horia Simu SchiopuFoto: Mediafax

Discutiile dintre cei doi ar fi avut loc in primavara anului 2014, la initiativa lui Pop, care ar fi spus ca poate obtine inchiderea dosarului in schimbul unei sume de bani destinate exclusiv persoanelor care ar fi rezolvat problema.

"Din declaratia numitului Simu Horia rezulta ca modalitatea de savarsire a elementului material al laturii obiective a infractiunilor de dare de mita si complicitate la dare de mita a fost precedata de initiativa complicelui infractiunii de dare de mita Pop Serban, formulata mituitorului in primavara anului 2014. Initiativa a fost realizata initial printr-o comunicare aluziva, ocolitoare, privind suma de 1,5 milioane euro, urmata de intelegerea in care mituitorul a fost dispus sa puna la dispozitia complicelui o suma de aproximativ 230.000 euro, din care 150.000 euro cash si 80.000 euro sub forma de contracte de asistenta judiciara, pentru solutia de clasare, dupa ce mituitorul a respins categoric sa dea suma de 1,5 milioane euro", se arata in referatul DNA.

Afirmatiile lui Horia Simu referitoare la cei 1,5 milioane de euro pretinsi de Serban Pop nu au fost sustinute de martorii din dosar si nici de alte probe, astfel ca nu au putut fi formulate acuzatii pe baza lor.

Alina Bica a facut presiuni pentru clasarea dosarului lui Horia Simu sub pretextul unui control al Inspectiei Judiciarecare ar fi vizat dosarele vechi nesolutionate, desi o astfel de verificare nu a avut loc, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostei sefe a DIICOT