Sedinta plenului Senatului de miercuri a fost suspendata atat din lipsa de cvorum, cat si din motive tehnice, sistemul de vot electronic fiind nefunctional, asta dupa ce Camera superioara s-a confruntat si marti, in prima sedinta de plen a sesiunii ordinare de toamna, cu probleme ale sistemului de sonorizare.

Din cauza faptului ca afisajul electronic al votului nu a functionat, presedintele de sedinta, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, i-a indemnat pe senatori sa isi exprime prin ridicare de mana optiunea de vot fata de proiectele legislative inscrise pe ordinea de zi a plenului.

"Despre noi nu am decat cuvinte de lauda privind bunele intentii, chiar daca unii ne vad intr-o alta ipostaza. Astazi continua amaraciunea gustului de a mai lucra intr-un cadru in care noi insine ne speriem de faptul ca nu putem sa ne stim propriile noastre intentii prin vot. Daca ati observat, ultimele afisari erau corecte pe ecranul fiecaruia dintre noi, dar pe ecranul mare - zero, zero, zero. Ridicarea de mana nu este cea care intotdeauna poate fi controlata. Din motivele acestea, indemn la putintica rabdare a la nenea Iancu incat pana luni sa se repare sala asta care este prea frumoasa ca sa nu fie si prea functionala. Si cvorumul se pare ca este pe cale de disparitie, nefiind controlul prin vot", a declarat viceliderul PNL Dumitru Oprea.

In replica, Ioan Chelaru a facut apel la staff-ul tehnic sa rezolve problemele cu care Senatul a inceput cea de a doua sesiune ordinara a anului, exprimandu-si speranta ca acestia sa gaseasca, pana lunea viitoare, solutiile astfel incat sistemul de sonorizare si cel de afisaj al votului electronic sa fie functionale.

Senatorii au reusit sa dezbata si sa voteze sapte proiecte si propuneri legislative din cele 17 inscrise pe ordinea de zi a plenului de miercuri.