Trei imigranti de origine afgana cu varste intre 18 si 20 de ani, care aveau ca destinatie o tara vest-europeana, au fost descoperiti de catre politisti in zona unei parcari dintr-o comuna din judetul Suceava, acestia fiind cercetati pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane, citat de Mediafax, in 30 august, in jurul orei 15.00, politistii aflati in patrulare au depistat, in zona unei parcari, trei cetateni straini, care se deplasau pe jos, pe DN 2, in comuna Vadu Moldovei.

Cei trei barbati au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Falticeni pentru verificari amanuntite, stabilindu-se ca acestia sunt din Afganistan si au varste cuprinse intre 18 si 20 de ani. Din verificarile facute a reiesit ca cei trei au parasit tara de origine in cursul lunii iulie 2015, avand ca destinatie o tara din Europa de Vest.

Barbatii urmeaza sa fie predati Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru solicitare de azil din Radauti, in acest caz urmand sa fie facute cercetari pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat.