Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat pentru Hotnews, luni, ca sindicalistii au ajuns la un acord cu patronatul ROMATSA pentru toate cele 14 revendicari. Tudorache a precizat ca momentan se cauta solutiile legale pentru rezolvarea problemei personalului angajat in conformitate cu organigrama propulsata de fostul director general Aurel Stanciu si care, odata cu revenirea la vechea organigrama, nu mai pot fi incadrate pe posturi, deoarece aceste posturi nu mai exista.

"Nu avem nici o problema cu nici unul dintre cele 14 puncte. Avem probleme de legalitate. Trebuie sa scoatem acum 100 de persoane din companie. Am avut contracte de munca pe perioada determinata pentru femeile aflate in concediu prenatal. Dupa ce a creat organigrama si s-au creat posturi pentru clientela politica, le-au facut persoanelor respective contract pe perioada nedeterminata. Apoi au fost organizate examene tot pentru clientela respectiva si au intrat alti oameni pe care i-au angajat si au contracte de munca tot nederminata. Acum noi semnam un contract de munca si sindicat si patronat, dar nu mai am locuri pentru ca ne-am intors la organigrama veche.", a declarat liderul sindical Gabriel Tudorache

Intrebat de reporterul Hotnews daca controlorii de trafic aerian vor mai intra, marti, in greva generala, liderul sindical a precizat ca se fac toate eforturile pentru oprirea grevei, insa pana nu se gasesc solutiile legale pentru rezolvarea problemei surplusului de personal, acordul de incetare a grevei nu va fi semnat.

"Facem tot ce e omeneste posibil sa oprim greva. Sa va spun acum ca 100% nu se tine imi este imposibil. Practic, nu mai sunt probleme. Trebuie sa gasim solutiile legale pentru rezolvarea problemei personalului. Dar daca nu le gasim, s-ar putea sa ajungem la concluzia ca nu putem semna. Eu sper ca le vom gasi.", a raspuns Tudorache.

Liderul sindical a mai precizat ca in cazul in care greva generala va avea loc, ROMATSA va prelua 50% din traficul aerian şi nu doar o treime, asa cum se anuntase initial.

"In cazul in care se tine greva, vom prelua 50% din traficul aerian, poate chiar putin mai mult. Ne-au rugat cei de la Bruxelles ca tot ce vine din est sa preluam, pentru ca sunt niste probleme pe care nu le pot manageria bine. ", a precizat sindicalistul.