Eurodeputatul PNL Daniel Buda i-a cerut, luni, premierului Victor Ponta sa spuna cum si daca Romania este pregatita pentru a face fata crizei imigrantilor, in conditiile in care tarii noastre i s-a stabilit o cota de cateva mii de persoane refugiate pe care ar trebui sa le gazduiasca, informeaza Mediafax.

"Cer public premierului Victor Ponta sa ne spuna cum este pregatita Romania sa faca fata cotei de imigranti si daca este pregatita. Romania nu poate sa nu fie solidara cu cea mai mare criza a imigratilor de dupa al doilea razboi mondial. Acei oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca tarile si casele din cauza unor atrocitati. Nu putem sta pasivi, Europa trebuie sa fie unita si solidara in ceea ce inseamna gestionarea acestei crize. Trebuie sa trecem de la vorba la fapte si de aceea ii cer lui Ponta sa faca dovada ca Romania este solidara. Romaniei i s-a stabilit o cota de imigrati de cateva mii de persoane, initial se vorbea de 2.000, apoi de 8.000, fenomenul fiind in miscare", a spus Buda intr-o conferinta de presa.

El i-a atras atentia vicepremierului Gabriel Oprea, care afirma ca Romania nu este pe traseul imigrantilor, ca acestia vor gasi trasee alternative, si a avertizat ca ceea ce se intampla in aceasta perioada in Ungaria, cu refugiati care se adapostesc in diverse gari, s-ar putea intampla si in Romania.

Buda a sustinut ca in conditiile in care Romania se confrunta cu o problema a fortei de munca, ar fi de luat in calcul si posibilitatea ca imigrantii sa poata fi implicati in diverse sectoare, fiind vorba de o posibila insertie sociala a acestora.