Un barbat in varsta de 42 de ani si un copil de 13 ani au fost atacati duminica de un urs in satul Batin din comuna Unguras, judetul Cluj. Cele doua victime au muscaturi si zgarieturi provocate de urs, iar barbatul este in stare mai grava decat copilul. Ambii au fost transportati la Spitalul Municipal din Dej, anunta Mediafax.

"Un barbat in varsta de 42 de ani, cioban, si un copil de 13 ani, fiul proprietarului oilor, au fost atacati si raniti, duminica, de un urs, in apropierea satului Batin, langa o stana, ei fiind transportati la Spitalul Municipal Dej. Din primele informatii, rezulta ca ar fi fost alertati de cainii de la stana si cand s-au indreptat spre un lan de porumb au fost atacati de un urs. Barbatul se afla intr-o stare mai grava", a declarat Stefana Moldovan, purtator de cuvant al IPJ Cluj.

Cele doua victime urmeaza sa fie trasportate la un spital din Cluj-Napoca pentru continuarea investigatiilor medicale. "In zona unde au fost atacati erau trei ursi, dar numai unul a sarit sa ii atace. Tatal copilului mai era cu inca o persoana la stana si ei au auzit ce s-a intamplat si au sunat la 112. Noi nu am avut pana acum probleme cu ursii in zona si am luat legatura cu Asociatia Vanatorilor sa ia masuri", a declarat Muresan Ildiko, primarul comunei Unguras.