Pe cine trimite Romania in Comitetul economic si social de la Bruxelles: Pirvulescu, Alistar si un fost general STS printre nominalizari

de CZ     HotNews.ro
Vineri, 28 august 2015, 18:14 Actualitate | Esenţial


Victor Alistar
Foto: Agerpres
Guvernul a transmis nominalizarile Romaniei pentru cele cinci locuri din partea societatii civile in Comitetul Economic si Social European (CESE), un important organism cu rol consultativ in luarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, cele cinci persoane din partea societatii civile si grupurilor de interese  din domeniile profesional, economic, cultural, etc., nominalizate sa reprezinte Romania in CESE sunt: Cristian Pirvulescu - Asociatia Pro Democratia, Ionut Sibian - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile,  Mihai Ivascu - Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Marius Opran - Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara / Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Fizica Laserelor Plasemei si Radiatiei, Victor Alistar - Transparency International Romania.

Marius Opran este si in prezent membru CESE, in mandatul 2010-2015, din partea patronatelor, insa pentru mandatul urmator, 2015-2020, a fost nominalizat din partea comunitatii stiintifice.

Opran este general in rezerva al Serviciului de Telecomunicatii Spciale (STS), dupa cum a scris Romania Libera.

"Domnul Opran a fost nominalizat ca membru al CESE ¬ Grupul III <<Interese Diverse>> din partea Comunitatii stiintifice din domeniul fizicii si ingineriei laserelor si radiatiilor de pe Platforma Magurele. Grupul III este format din reprezentanti ai societatii civile si ai grupurilor de interese din domeniile profesional, economic, cultural. Dintre acestea, de interes major pentru promovarea si sustinerea politicilor statale de cercetare ¬ inovarea este domeniul profesional, reprezentat in cadrul CESE- Grupul III de membrii comunitatilor stiintifice si academice nominalizati de guvernele nationale", a explicat ministrul Pop, in comunicatul de presa.

La randul sau, Mihai Ivascu, in varsta de 33 de ani, este consilier al presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban. "Absolvent al unui program MBA si cu un doctorat in stiinte economice, Dl. Ivascu a beneficiat de numeroase stagii de pregatire in domeniul relatiilor economice internationale", a precizat Camera de Comert, intr-o adresa transmisa Romaniei Libere.

Politologul Cristian Pirvulescu a condus timp de 14 ani Asociatia Pro Demcratia (2000-2013), din 2013 fiind doar presedintele de onoare al acestei asociatii. Pirvulescu este de asemenea decan al Facultatii de Stiinte Politice a Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative.

Victor Alistar este directorul executiv al organizatiei Transparency International Romania. In 2012, el a fost nominalizat de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru delegat pentru dialog social, insa nu a mai fost numit, din cauza unei interdictii de a ocupa functii publice, ca urmare a unei situatii de incompatibilitate.

In fine, Ionut Sibian este Director Executiv la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC); Presedinte - Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare si Ajutor Umanitar (FOND). El este si in prezent membru CESE.

Nominalizarile sunt supuse aprobarii Consiliului Uniunii Europene.

Romania are 15 reprezentanti in Consiliul Economic si Social European, cate cinci din partea celor trei grupuri ale CESE: sindicate, patronate, societate civila si grupuri de interese din domeniile profesional, economic, cultural.

CESE este un organ consultativ al Uniunii Europene. Infiintat in 1957, acesta are rol consultativ pe langa principalele institutii europene (Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European).

11925 vizualizari

 • +18 (20 voturi)    
  Cum vine asta? (Vineri, 28 august 2015, 18:39)

  sile [anonim]

  "Guvernul a transmis nominalizrile Romaniei pentru cele cinci locuri din partea societatii civile..."

  Sper ca guvernaul s-a ocupat doar de transmitere, doar nu a nominalizat reprezentantii societatii civile.
  • +4 (4 voturi)    
   poti fi (Sâmbătă, 29 august 2015, 10:44)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui sile

   sigur ca s-a ocupat si cu nominalizarile, nu doar cu transmiterea.
 • +24 (26 voturi)    
  !? (Vineri, 28 august 2015, 19:03)

  Alf [anonim]

  O insultă!
 • +24 (26 voturi)    
  Ce-i de mirare? (Vineri, 28 august 2015, 19:09)

  vali47 [utilizator]

  Guvernul României este Guvernul Ponta.Să ne bucurăm că nu a trimis pe Bulă,Păcală și Tândală,cu toate că aceștia, cu toate că numele îi încriminează,nu sunt chiar așa de tăntălăi ca propunerile lui Ponta.
  • +11 (13 voturi)    
   Pai, (Vineri, 28 august 2015, 21:39)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   pe astia i/a cam trimis!
 • +21 (23 voturi)    
  unul (Vineri, 28 august 2015, 19:27)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  pe fata si patru oficial acoperiti, dar cunoscuti de toata toata lumea. Tipic pdsr, ponta, etc.
 • +26 (28 voturi)    
  Activitatea patriotica (Vineri, 28 august 2015, 20:00)

  math_2 [utilizator]

  ....reprezentata de propaganda PSD/USL din anii trecuti este intotdeauna bine recompensata. Uitati-va la marii realizatori TV: Stelian Tanase, Mircea Dinescu, Ion M. Ionita, penibilul cu emisiunea de "satira si umor" fost la RTV...... toti au ajuns la TVR pe bani grasi (ai poporului). La fel cu Alistar si Parvulescu. Un alt exemplu Laura Chiriac, mare ziarista scolita prin Franta, avansata la partidul de mare audienta al lui ginerica. Pregatiti-va sa-i vedeti si pe Gadea, Mircea Badea, Ciutacu sau Ursu pe la Bruxelles. O tara in care Ponta, Dragnea si partidul lor taie si spanzura este oriunde vreti voi, numai pe drumul cel bun NU.
 • +13 (15 voturi)    
  deci cel mai mare in grad e general, (Vineri, 28 august 2015, 20:47)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  da' ceilalti doi ?
 • +10 (16 voturi)    
  Da? (Vineri, 28 august 2015, 20:49)

  Ion_RoaitaDA [utilizator]

  Cartile sunt asa de bine facute, cu Parvulestii si Alistarii lor, structure pretinse `democratice`, incat numai cu eliminarea lor fizica mai poate face ceva tara asta, pana nu apuca sa se reproduca, aidca sa-si depuna `Monta` pe orice structuri `democratice` vor iesi la suprafata. Numai pedepsirea lor exemplara poate duce la prevenirea aparitiei unor noi `discipoli`.
 • +15 (17 voturi)    
  ”dupa fapta si rasplata” (Vineri, 28 august 2015, 22:26)

  radu [anonim]

  persoanele respective s-au dat peste cap pentru a proslavi usl-ul si mai apoi psd-ul. CLIENȚI POLITICI !
  Asta e România...
 • +17 (19 voturi)    
  Hmmm (Vineri, 28 august 2015, 22:49)

  cutare_ [anonim]

  Victor Alistar nu e cel suspectat de plagiat in lucrarea sa de doctorat, cel care deplangea condamnarea lui Voiculescu si condamna politia politica a DNA-ului? Pe langa acestea, cu totul intamplator, si sef al Transparency International Romania, cu o activitate atat de "prodigioasa" intr-o tara in care democratia si transparenta institutilor statului sunt la cote minime? Asa da reprezentant al societatii civile, probabil nominalizat de insusi prim-plagiatorul tarii, ca na, sunt din acelasi cerc select.
 • +15 (17 voturi)    
  Mda (Vineri, 28 august 2015, 23:22)

  darksider [utilizator]

  Domnul Opran, boshorog securist cu acte in regula... Astia ne reprezinta pe noi la Parlamentul European si iau decizii pentru noi.
  No comment...
 • +16 (18 voturi)    
  Alistar si parvulescu (Vineri, 28 august 2015, 23:33)

  mary [anonim]

  marionetele PSD ului.Parvulescu- mancator de rahat cu state vechi in slujba acelorasi.

  A existat vreun concurs, vreo dezbatere publica cu privire la persoanele care sa fie trimise sa ne reprezinte acolo ?!
  Pe baza caror criterii au fost alesi acestia? De catre cine ?
  Ce mai conteaza ? !
  Guvernul isi trimite latratorii de serviciu.
  • +1 (1 vot)    
   de catre guvern??? (Sâmbătă, 29 august 2015, 12:05)

   tba [utilizator] i-a raspuns lui mary

   am ajuns ca guvernu' sa reprezinte societatea civila!
 • +11 (13 voturi)    
  40% patronate si restul de 60% think thank-uri (Sâmbătă, 29 august 2015, 0:13)

  Victor [anonim]

  CORUPTIE, CORUPTIE, CORUPTIE !!!
  1) Marius OPRAN: fost general de STS (SRI), membru PSD, secretar de stat la Administratie si Interne fortat sa-si dea demisia dupa ce a fost prins cerand "SPAGA", finul lui NASTASE, consilier al lui ILIESCU, prieten cu Rovana PLUMB si Corina CRETU cu poze de familie, Presedinte UGIR 1903 ...da ...da aste nu e ONG, e patrontat , Vicepresedinte CLUBUL INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA, cu un mandat in CESE intre 2007-2010 la PATRONATE rejectat pentru ca reprezinta un patronat nereprezentantiv la nivel national isi cauta refugiul pe locurile ONG-urilor. Mai ROVANA PLUMB, de ce nu l-ai pus pe locruile patronatelor daca asa valoros e ... e la fel de penibil ca si Tine Rovana ...
  • +2 (2 voturi)    
   Va-ti prins? (Sâmbătă, 29 august 2015, 16:37)

   Einstein [anonim] i-a raspuns lui Victor

   De fapt trecutul istoric a lu Marius e mult mai complex: fost ofiter cercetator intr-un laborator al armatei dat afara pentru bisnita, cu TVurile intreprinderii socialiste, scapat de prieteni de puscarie, mare om de afaceri cu milioane si bagat in multe afaceri cel putin dubioase, incearca sa suga din marile investitii de pe platforma Magurele (ELI>>>). Va-ti prins ce cloaca e si acolo de-l recomanda ca reprezentant al comunitatii stiintifice pe acest sut arogant?
   Ce vreti sa mai spuneti despre romania de azi ?
   Ne lasa indivizii astia sa mai existam caci au nevoie de noi sa le poata admira cineva faptele de "arme".
   Ne lasam condusi de Zamfiri, Oprani, Sarbi, Basesti Nastasei...cand astia ar trebui sa stea la parnaie alaturi de Camatari, Sportivi ...
 • +6 (8 voturi)    
  Patronul Mihai IVASCU (Sâmbătă, 29 august 2015, 0:53)

  alin [anonim]

  este al doilea PATRON ....secretar general la COMPIROM un patronat "de casa" al PSD, secretar la un patronat in cosntructii PATROCONS, a facut multe ore de audienta in Cabinetul lui LIVIU MARIAN POP, toti membri PSD ca si OPRAN
  http://www.romania-actualitati.ro/mihai-ivascu-secretar-general-al-conpirom-54374
 • +10 (12 voturi)    
  Pe locurile societăţii civile la CESE, Guvernul a (Sâmbătă, 29 august 2015, 1:07)

  Eugen LUCAN [anonim]

  Delegările şi nominalizările se fac pe aceleaşi criterii. Să luăm un caz recent: Eugen Lucan, reprezentant din partea ONG-urilor din România la Comitetul Economic şi Social, susţine că pe locurile societăţii civile la CESE, Guvernul a comis cel puţin trei ilegalităţi: nu a respectat procesul de delegare a membrilor din CES România pentru CESE; a numit doi reprezentanţi de la patronate, care nu au nici în clin, nici în mânecă, de a face cu societatea civilă – pe Marius Opran, preşedinte UGIR, al cărui trecut în materie de business şi schimburi comerciale merită atent investigat, şi pe Mihai Ivaşcu, secretar general COMPIROM, director al unui patronat din construcţii, cu funcţie în Camera de Comerţ; se pare că nici documentele de nominalizare nu sunt de găsit. Aceştia sunt oameni care ajung la Bruxelles. Acestea par a fi procedurile prin care sunt selecţionaţi. Situaţia a fost semnalată Comisiei Europene şi a ajuns chiar zilele trecute pe masa lui Catherine Day. Despre aceste lucruri nu am văzut şi nu am auzit însă niciun cuvânt de la purtătorii de stindard şi liderii de audienţă ai canalelor de informare.
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/nu-moare-psd-nu-va-mai-grabiti-sa-i-cantati-prohodul-14688584
 • +7 (9 voturi)    
  Alibey mare star PSDist,rasplatit cu o sinecura (Sâmbătă, 29 august 2015, 2:12)

  Plagarus [utilizator]

  A încălcat regulile academice de citare în redactarea lucrării în baza căreia a obținut titlul științific de doctor la SNSPA, în anul 2009.
  Nu mai puțin de trei dosare penale a avut până acum Alistar. De fiecare dată, însă, el a reușit să scape de cercetarea penală și chiar a continuat cu același discurs de integritate.
  Șef de cabinet al fostului primar Lis, Alistar a primit nelegal o garsonieră din fondul locativ al Municipalității, prin fals, uz de fals și fals în declarații. Concret, Alistar a susținut că nu are locuință și nici nu a mai beneficiat de una de la stat, deși mama sa primise, din același fond locativ, un apartament cu trei camere.
  După ani de zile de procese, Alistar a pierdut garsoniera luată pe nedrept.
  Timp de doi ani, din 2007 până în 2009, a fost, concomitent, funcționar public - purtător de cuvânt al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, director executiv al Asociației Române pentru Transparență și avocat definitiv. Alistar nu a contestat raportul ANI, astfel că decizia de incompatibilitate a rămas definitivă.
  În calitate de director al Transparency International, Alistar a încasat sute de mii de euro de la Comisia Europeană, în proiecte făcute în colaborare cu AMR-ul condus de Pivniceru.
  • +2 (2 voturi)    
   ca orice barbat am un BMW (Sâmbătă, 29 august 2015, 8:09)

   ca orice barbat am un BMW [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

   ALISTAR asa se rpezinta in caliatte de "formator" ...mai ales daca audienta e format din tinere de 20 de ani ..."Sunt Victor ALISTAR am facut si am dres in domeniul combaterii coruptiei (ha ha ha ) si CA ORICE BARBAT AM UN BMW"... ASA si-a botezat domnul ALISTAR masculinitatea ???
  • +3 (3 voturi)    
   Pai numai faptul ca a fost cu Lis trebuia sa fie (Sâmbătă, 29 august 2015, 13:59)

   ddutz [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   un mare, foarte mare semn de intrebare.
   Nu uitati, Lis primea spaga cu TIR-ul.
   "Spune-mi cu cine te insotesti si-ti spun cine esti".
 • +5 (5 voturi)    
  Situaţia a fost semnalată Comisiei Europene (Sâmbătă, 29 august 2015, 8:13)

  Situaţia a fost semnalată Comisiei Europene [anonim]

  Situaţia a fost semnalată Comisiei Europene şi a ajuns chiar zilele trecute pe masa lui Catherine Day.

  NE FACEM DE RASUL EUROPEI DOMNULE PONTA, DOAMNA PLUMB si DOMNULE LIVIU POP
 • +2 (2 voturi)    
  Si apoi ne miram sau ne revoltam cand UE (Sâmbătă, 29 august 2015, 8:57)

  deval [utilizator]

  generic, "produce" idiotenii, e tampa, impiedicata ?! La fel ca atunci cand am facut (prin ignorarea participarii la vot pentru alegeri in parlamentul european) comisar european pentru dezvoltare regionala din o ingalata ca Corina Cretu "consiliera" iliescului...(fosta paparuda in jurnalism si politica) !!
  In lipsa unor rente satisfacatoare, alistar si parvulescu ar fi putut fi cooptati de concurenta in alegerile urmatoare asa ca li s-a dat ....un os de ros ca recompensa pentru contributia lor apolitica la "cauza usl" ...
  Romania pare dispusa prin acest gen de desemnari (ca si prin listele cu parlamentari UE ale partidelor) sa puna la pamant proiectul european!!
 • +4 (6 voturi)    
  Daca Opran ... (Sâmbătă, 29 august 2015, 9:20)

  Andrei [anonim]

  Daca Opran asta este cel pe care il stiu eu, trebuie sa aiba acum binisor peste 70 de ani!!?? Chiar daca nu exista, pentru astfel de posturi, o limita de varsta, ar trebui ca o minima decenta sa previna astfel de nominalizari!
 • +1 (3 voturi)    
  Optimist (Sâmbătă, 29 august 2015, 12:42)

  Florin [anonim]

  Cred ca este ceasul sa eliminam toti securistii ceausisti (Opran, s.a.)din reprezentarea societatii romanesti. Ne-au facut destul rau si inainte de 1989 dar mai ales dupa.
  Mi-asi dori mai multi tineri care sa ne reprezinte cu idei si viziuni noi care sa lucreze pentru tara si nu numai pentr4u ei si haiota lor.
 • +5 (5 voturi)    
  Nu stiu d-ailalti, dar Alistar e o gogoase goala. (Sâmbătă, 29 august 2015, 13:55)

  ddutz [utilizator]

  Sau o mare gaura la covrig. Cred ca si numele si la ales sa sune frumos din coada. In rest, un "gol dureros".
 • 0 (0 voturi)    
  Corupta Camera de Comert (Duminică, 30 august 2015, 13:04)

  Mihai IVASCU de la Corupta Camera de Comert [anonim]

  Mihai IVASCU este:
  -secretar general la COMPIROM un patronat PSD
  -secretar general la PATROCONS un patronat in constructii
  -director la Camera de Comert care se afla intr-un scandal de coruptie de mai mult timp
  -si evident membru PSD

  DOmnule IVASCU nu ti-e rusine sa iei din locurile ONG-urilor ... Liviu MArian POP e colegul tau de partid ? Cate ore de anticamera ai facut la domnu' LIVIU ???
 • 0 (0 voturi)    
  Batausul PIRVULECU (Duminică, 30 august 2015, 13:08)

  PiRVULESCU fara coloana vertebrala [anonim]

  Cine sete PIRVULESCU:
  -e omul care s-a batut la propriu la penultimile alegereri in Pro_democratia pentru ca oamenii nu-l mai vroiau, S-a caftit pe bune a anulat alaegerile le-a reluat si a castigat ....
  -a dus stindardul suspendarii lui BAsescu si a sifalt in fundul PSD-ul cu o conferinta tinuta la Parlament. AParea si un baiata tanar acolo in flanela ...parea roman adevarat ...dar in faot era asistentul lui de la SBNSPA
  -a manipulat in functie de putere rapoartele observatorilor la diferite elegeri mergand cu non-salanta ba din stanga in dreapta politicii, acum ii mananca lui PONTA din palma
 • 0 (0 voturi)    
  Dante STEIN este consilierul onorific al lui PONTA (Duminică, 30 august 2015, 13:10)

  Dante Stein si rolul sau in desemnare [anonim]

  Acest domn Dante STEIN ar trebui sa ne precizeze din ce tara vine si ce interese are in manipularea listei CESE. Sta ascuns discret la Guvern ...are si functie ...e CONSILIERUL ONORIFIC AL LUI PONTA IN RELATIE CU SOCIETATEA CIVILA ....

  DOMNULE DANTE STEIN CARE A FOST ROLUL VOSTRU IN DESEMNAREA LISTEI CESE ?
 • 0 (0 voturi)    
  Cine este AGENT sub acoperiere (Luni, 31 august 2015, 15:40)

  Cine este Agent sub acoperire [anonim]

  -OPRAN ...fost general STS ...curat ca lacrima ...
  -PIRVULESCU ...mereu aproape in societtaea civila
  -ALISTAR ...garanteaza lupata anti-coruptie
  -IVASCU .. generatia tanara ....
  -SIBIAN ...aici nu se stie ...
  • +1 (1 vot)    
   Societatea civila inseamna 1/5 (Vineri, 4 septembrie 2015, 12:11)

   WinDos [anonim] i-a raspuns lui Cine este Agent sub acoperire

   Pai Sibian este singurul care intelege ce e aia societate civila, provenind din scoala Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, care exista si functioneaza de 20 de ani incoace, cu rezultate chiar foarte bune ...
 • 0 (0 voturi)    
  Pat si Patason (Luni, 31 august 2015, 16:47)

  RRP [anonim]

  Romania asta nu mai are oameni adevarati care sa o reprezinte?? Chiar trebuie sa ne bazam pe toti neica nimeni?
 • 0 (0 voturi)    
  Paralelismul romanesc (Vineri, 4 septembrie 2015, 12:07)

  WinDos [anonim]

  In afara de tipul de la FDSC, restul sunt paraleli cu ce face CES-ul la Brusells ... consultativ, ca sa pape niste bani publici europeni ... il si vad pe Pirvulescu stand intrun birou la etajul aferent RO, ca nu are voie conform Regulamentului Intern sa primeasca mai mult de un invitat din afara zilnic, la discutii de orice fel ar fi acestea !!! In rest, in timpul celor 8 ore alocate, are voie sa mearga la masa de pranz, la localul de la primul etraj sau cafeneaua de jos si cel mult de doua ori in cladirea invecinata si legata printrun pasaj de sus, ca sa bea si el o bere belgiana autentica !!!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version