Sotia politistului Gheorghe Ionescu, care a murit pe data de 21 august, dupa ce a fusese lovit cu masina de omul de afaceri turc Abdullah Atas, ii cere acestuia un milion de euro despagubiri. Abdullah Atas a fost arestat preventiv pentru omor calificat dupa ce a consumat alcool si l-a lovit cu masina pe Gheorghe Ionescu, ofiter la Brigada Rutiera, accidentandu-l grav.

Sotia politistului Gheorghe Ionescu, care s-a prezentat vineri in fata procurorilor Parchetului Tribunalului Bucuresti, in ancheta care vizeaza uciderea sotului ei de catre omul de afaceri turc, a anuntat ca se constituie parte civila in dosar si ii va cere lui Abdullah Atas despagubiri in valoare de un milion de euro.

Accidentul in urma caruia politistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs pe 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera din Capitala, unde acesta se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera, pentru un control in trafic. Politistul i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat si l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la circa zece metri distanta. Anchetatorii au stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie si mergea cu o viteza de 180 - 200 de kilometri la ora.

In urma accidentului, subinspectorul Gheorghe Ionescu a suferit multiple traumatisme si a fost internat in stare grava la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de mai multe ori.

Dupa aproape trei saptamani de spitalizare, pe 21 august, politistul a decedat. Ofiterul de politie a fost inmormantat duminica, cu onoruri militare, in prezenta a aproape o mie de persoane, printre care sute de politisti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani si lucra de 23 de ani in Ministerul Afacerilor Interne. Politistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, conferit de presedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul sef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut in corpul ofiterilor, fiind inaintat in gradul de subinspector de politie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.