Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Florin Diaconescu, consilier in cadrul Compartimentului Control Financiar din cadrul Ministerului Muncii, informeaza un comunicat ANI.

Potrivit Agentiei, acesta se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 aprilie 2003, intrucat, concomitent cu functia de cenzor pe care o exercita in cadrul S.C. BIT S.A., a detinut mai multe functii publice in cadrul ministerului (consilier, director la Directia Managementul Calitatii, director la Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, consilier in cadrul Compartimentului Control Financiar).

Activitatea desfasurata in calitate de cenzor in cadrul S.C BIT S.A. este in legatura indirecta cu atributiile pe care acesta le-a avut si le are in calitate de functionar public, potrivit fisei postului.

Conform ANI Florin Diaconescu a incalcat, astfel, dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate specifice.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, dar Florin Diaconescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare, mai transmite sursa citata.