Un caz de cenzura. De ce n-a fost publicat in EVZ un articol despre generalul Oprea si cum a aparut in Adevarul

de Mihai Ivascu     HotNews.ro
Miercuri, 26 august 2015, 11:19 Actualitate | EsenţialPublicista Daniela Ratiu  a acuzat, marti, in preambulul unui articol publicat pe platforma de bloguri a ziarului Adevarul ca Evenimentul Zilei (EVZ) nu a publicat un text care i-ar fi adus atingere vicepremierului Gabriel Oprea. Cateva ore mai tarziu, Adevarul a decis sa elimine  preambulul articolului, in care Ratiu acuza EVZ de cenzura, explicand ca ziarul “nu doreste implicarea in neintelegerile dintre terti.”. Marti dupa-amiza, Simona Ionescu, redactor-sef al EVZ, a reactionat printr-un editorial in care sustine ca textul nu a fost publicat deoarece Ratiu “nu a mai transmis catre redactie nimic de cateva luni” si ca publicista “nu s-a gandit nici un moment” sa-i transmita un email pentru a-i cere explicatii.

In replica, Daniela Ratiu a scris, pe Facebook, ca nu a existat niciun acord intre aceasta si redactia ziarului in ceea ce priveste publicarea si frecventa materialelor, in conditiile in care aceasta nu era remunerata pentru munca prestata. Ea precizeaza ca textul a fost transmis vineri si ca a fost informata ca materialul nu se va publica abia in momentul in care a intrebat de ce materialul nu apare. Aceasta sustine ca i-a transmis directorului EVZ, Dan Andronic, un email la care nu a primit raspuns.

Publicista Daniela Ratiu, fosta colaboratoare a EVZ, a acuzat, marti, in preambulul unui articol publicat pe platforma de bloguri a ziarului Adevarul ca Evenimentul Zilei a refuzat sa publice “un editorial care i-ar fi adus atingere generalului Oprea”. Initial, autorea si-a intitulat materialul „Partidele dezinteresului national”, insa titlul a fost schimbat odata cu inserarea textului cu privire la refuzul EVZ de a publica articolul in  „Generalul a intrat cu bocancii in EVZ”.

 La cateva ore dupa publicarea materialului, “Adevarul” a decis sa elimine preambulul editorialului, lansand doar articolul refuzat de EVZ. In subsolul articolului a fost publicata urmatoarea explicatie: “Nota redactiei: „Adevarul“ a decis sa nu publice si preambulul acestui editorial, in care autoarea reclama cenzura la care textul ar fi fost supus din partea unui alt site, cu care colabora. „Adevarul“ preia acest text, insa nu doreste implicarea in neintelegerile dintre terti.”  De asemenea, titlul materialului a fost din nou schimbat, revenindu-se la varianta care trebuia sa apara initial in EVZ, “Partidele dezinteresului national”.

In continuare puteti citi in integralitate preambulul eliminat din platforma de bloguri a ziarului Adevarul.

 • “Nu e nicio exagerare. .Asistam cum zi de zi presa se preda fara a mima minima rezistenta. EVZ a considerat ca nu poate publica un editorial care l-ar deranja pe generalul Oprea. Cenzurarea unei opinii in anul de gratie 2015 este dovada ca bulina rosie s-a innegrit. E in doliu. Ceva s-a pierdut pe drum in anii astia. Ceva esential. Presa a pierdut insasi ratiunea sa de a fi. La lumina, in slujba opiniei publice. Nu in culise, nu in jocurile murdare ale Puterii, nu tremurand in fata politicienilor, nu interzicand un editorial care ar fi deranjat cel mult pauza de cafea a generalului Oprea. S-ar fi simtit deranjat pret de cateva sorbituri din cafea, ar fi injurat militareste si ar fi iesit trandind usa. Desi chiar si acest scenariu poate fi deplasat, probabil nici nu ar fi bagat de seama, iar daca i-ar fi spus cineva ar fi ridicat din sprancene si ar fi intrebat ”Cine e aia? Lasa-ma dom`le cu prostiile astea!”. Am publicat in ultimii trei ani la rubrica ”Vocile Dreptei” pana acum cand Dar nu, textul nu a mai aparut in Evenimentul zilei, Conducerea a decis ca generalul nu poate fi lovit nici macar cu o floare. Cum sa deranjam politicienii?! In schimb, citim zi de zi, elucubratiile Marii Teorii Binomul DNA-SRI, in schimb asistam in fiecare zi la acuzatiile ca unii jurnalisti sunt acoperiti/descoperiti, altii evident decat cei de la Evz. Ceea ce este cu adevarat trist este faptul ca jurnalistii onesti de la Evz sunt prinsi in acest joc al Conducerii actuale care s-a predat politicienilor care folosesc bata Evz cand au nevoie. Nu acesta e spiritul care a animat acest ziar la care m-am format in vremea in care redactia locala de la Timisoara era pe baricade alaturi de Tancul Evz. Azi, Evz se gudura pe langa politicienii care bat cu pumnul in masa.”, a scris Daniela Ratiu in preambulul editorialului, publicat pe platforma de bloguri Adevarul.

Dan Marinescu, redactor-sef Adevarul, a declarat, marti, pentru Reporter Virtual, ca nu se fac modificari asupra articolelor publicate pe platforma de bloguri si ca doar in anumite cazuri sunt semnalate eventualele nereguli. Marinescu a mai declarat ca nu este de acord cu cele scrise de publicista despre Evenimentul Zilei, insa “cu opinia ei politica nu este nici o problema”. El a sustinut ca a primit un mesaj text (SMS) de la Dan Andronic prin care isi exprima dezacordul fata de situatia data.

“Eu sunt in concediu. Am primit un SMS de la Dan Andronic dar nu aveam ce face. Nu sunt de acord cu ce a scris despre EVZ, dar cu opinia ei politica nu este nici o problema. Noi nu intervenim peste ce scriu autorii pe platforma de bloguri. Ei au o parola si scriu direct. Doar in anumite cazuri le semnalam daca ceva nu e in regula. Momentan inca mai primim reclamatii, in special de la politiceni, pentru ce apare pe platforma de bloguri”, a spus Marinescu, pentru reportervirtual.ro.

Dan Andronic, directorul EVZ, a sustinut ca redactorul-sef al Adevarul este “intr-o confuzie totala” si ca nu i-a trimis nici un SMS. Potrivit reportervirtual.ro, Andronic nu a dorit sa ofere initial informatii despre caz.

“Pozitia mea oficiala este : Habar n-am. Nu ma ocup eu. Cat despre SMS, Dan Marinescu este intr-o confuzie totala. Nu am numarului lui in telefon si nu i-am trimis nici un SMS.”, a declarat Dan Andronic pentru Reporter Virtual.
Propietarul Evenimentului Zilei a mai declarat, pentru Pagina de Media, referitor la situatia prezentata ca publicatia pe care o conduce si detine a “a luat decizia editoriala de a renunta la colaboratorii ocazionali care trimiteau texte o data la doua-trei luni”.
“Nu stiu despre ce este vorba exact in cazul de fata, pentru ca eram plecat. Insa, ca principiu, de mai mult timp s-a luat decizia editoriala de a renunta la colaboratorii ocazionali care trimiteau texte o data la doua-trei luni si sa insistam pe membrii echipei de editorialisti din redactiei – Ion Cristoiu, Simona Ionescu, Mirel Curea, Mircea Marian, Malin Bot etc. De altfel, in ultima perioada am incercat sa aduc in postura de colaboratori permanenti fosti ziaristi de marca ai EVZ – Mirel Curea, Marcela Feraru, Robert Turcescu, Cora Munteanu, Iulian Chifu. De cenzura se poate plange un angajat al EVZ, ceea ce nu a fost cazul pana in prezent si nici nu va fi.”, a declarat Dan Andronic, pentru paginademedia.ro.

In urma publicarii celor intamplate de catre publicatiile de specialitate, jurnalista Daniela Ratiu a precizat pe Facebook ca nu doreste sa alimenteze “ceea ce unii vad ca ar fi un scandal intre doua publicatii”. Ratiu sustine ca concluzia sa dupa cele intamplare este ca “jurnalistii au pierdut razboiul”. Aceasta mai precizeaza ca singurul argument al celor de la EVZ pentru refuzul de a publica materialul referitor la vicepremierul Gabriel Oprea ar fi faptul ca “nefiind jurnalist platit, ci doar publicist, conducerea poate sa arunce la cos un text.”. Publicista conchide prin a spune ca “micile taceri, micile compromisuri, micile frici, marile tunuri, toate astea acestea sunt de fapt Marea Complicitate.”

Hotnews reda in continuare in integralitate mesajul postat de jurnalista pe contul sau de Facebook, dupa aparitia materialelor referitoare la incidentele petrecute.
“Precizare.
 • Cum nu doresc sa alimentez ceea ce unii vad ca ar fi un scandal intre doua publicatii, sau ca e o razbunare ( care ar fi arma prostului, nu?!), precizez ca mi s-a parut important sa nu trec peste acest mic episod. La capatul zilei, pentru mine, e o concluzie trista: jurnalistii au pierdut razboiul. Nici nu stiu daca e ras sau de plans. Ne-am obisnuit sa ne invartim in jurul cozii, sa atingem subiecte, sa ne prefacem sa dezvaluim mari afaceri de coruptie, dar vorbim doar generalitati. De azi incolo ma voi uita lung la textele, articole sau comentariile, care fac si desfac lucruri in media pentru ca nimeni nu merge pana la capat. Jurnalistii nu merg pana la capat, politicienii nu merg pana la capat. Ne prefacem sa facem/scriem despre lucruri/afaceri/increngaturi, dar, dragi colegi, am pierdut razboiul. Desigur, sunt si alte lucruri mult mai importante decat iluzia, frumoasa e drept!, ca putem schimba lumea. Am avea o speranta daca fiecare si-ar face treaba onest pe patratica lui. Am publicat in ultimii trei ani editorial la o publicatie la care m-am si format ca jurnalist. Desigur mi se va spune ca nefiind jurnalist platit, ci doar publicist, conducerea poate sa arunce la cos un text. Acest argument insa, singurul pe care il pot pune pe masa, demonstreaza de fapt ca ziarul in cauza nu doreste sa ii deranjeze pe unii politicieni. QED. Ceva s-a pierdut pe drum in anii astia. Ceva esential. Presa a pierdut insasi ratiunea sa de a fi. La lumina, in slujba opiniei publice. Nu in culise, nu in jocurile murdare ale Puterii, nu tremurand in fata politicienilor, nu interzicand un editorial care ar fi deranjat cel mult pauza de cafea a generalului Oprea. S-ar fi simtit deranjat pret de cateva sorbituri din cafea, ar fi injurat militareste si ar fi iesit trandind usa. Desi chiar si acest scenariu poate fi deplasat, probabil nici nu ar fi bagat de seama, iar daca i-ar fi spus cineva ar fi ridicat din sprancene si ar fi intrebat „Cine e aia? Lasa-ma dom`le cu prostiile astea!”. Am publicat in ultimii trei ani editorial intr-un alt ziar de calibru pana acum, cand un text nu a mai aparut pentru ca nu s-a incadrat in linia ziarului. Conducerea a decis ca generalul nu poate fi lovit nici macar cu o floare. Cum sa deranjam politicienii?! Consider ca aceste mici detalii compun tabloul mare al presei care a ajuns foarte jos. Pentru cei care cel putin in ultimii 15 ani au lucrat in media felul in care arata astazi presa schimonosita este o durere si un esec al nostru, al tuturor jurnalistilor. Micile taceri, micile compromisuri, micile frici, marile tunuri, toate astea acestea sunt fde fapt Marea Complicitate. Pentru mine, a tacea in legatura cu acest ”mic” episod este sinonim cu acceptarea mizeriei. Jurnalistii onesti sunt in toate redactiile, ceea ce strica astazi presa este tacerea si complicitatea.” a scris Ratiu, pe Facebook, dupa aparitia in presa de specialitate a informatiilor despre cele intamplate.
Simona Ionescu
Foto: EvZ.ro
Marti, dupa-amiza, Simona Ionescu, redactor-sef Evenimentul zilei, a scris un editorial intitulat “De ce s-a apucat o colaboratoare sa injure Evenimentul zilei in ziarul Adevarul” in care sustine ca nu i-a publica textul Danielei Ratiu “fiindca nu a mai transmis catre redactie nimic de cateva luni”. Ionescu o acuza pe publicista ca “nu s-a gandit niciun moment” sa-i transmita un email si sa ceara explicatii pentru cele intamplate. Aceasta a mai precizat ca decizia fost luata de catre ea fara ca directorul EVZ “sa aiba habar”.

“Ar fi trebuit sa stie care sunt regulile intr-o redactie si care-i responsabilitatea unui redactor sef, caci a fost corespondenta EVZ in perioada cand la conducerea ziarului erau Cornel Nistorescu si Dan Turturica. A preferat insa, ca scriitoare, sa-si inchipuie ca toata lumea e impotriva ei si, mai ales, ca EVZ s-a predat politicienilor de care ea vrea sa scape tara. Si a ales sa vrese un hardau cu acuzatii urat mirositoare la adresa ziarului care a facut-o cunoscuta in toata tara intr-o noua casa, la ziarul concurent, Adevarul. De unde, cand nu-i va conveni ca nu i s-a corectat un titlu sau nu i s-a specificat langa nume ”scriitoare si jurnalista”, sau ca nu i s-a publicat deindata textul, va pleca acuzandu-l pe Cristi Burci ca are probleme pe la DNA cu CFR-ul sau ca la Adevarul nu sunt demni urmasi ai lui Adrian Halpert, care i-a raspandit ei textul atunci cand le-a dat o palma peste bot ”negrilor” de la EVZ.”, a scris Simona Ionescu, in editorialul publicat pe site-ul EVZ.

Ionescu sustine ca “tupeul este insa maxim cand tanara speranta a literaturii si a ziaristicii timisorene crede ca-i infige un bold, ca-ntr-un insectar, lui Ion Cristoiu, fondatorul Evenimentului zilei.”

Redactorul-sef al EVZ i-a taxat si pe cei de la Adevarul deoarece “au ales sa gazduiasca acuzatiile acestia”.

“Iar fostilor colegi, care ma cunosc bine, nu ca Daniela Ratiu, le spun sa le fie rusine ca au ales sa gazduiasca acuzatiile acesteia, fara sa-mi dea macar un telefon si sa ma intrebe care-i situatia cu cenzura reclamata de colaboratoare.”, a mai scris redactorul-sef al EVZ.

Editorialul Simonei Ionescu poate fi citit aici.

In replica, Daniela Ratiu a scris pe Facebook ca nu a existat niciun acord intre aceasta si redactia ziarului in ceea ce priveste publicarea si frecventa materialelor, in conditiile in care aceasta nu era remunerata pentru munca prestata. Ea mai precizat ca nu a fost informata ca articolul nu va aparea pana cand nu s-a interesat de ce articolul nu este publicat si ca i-a scris directorului publicatiei, Dan Andronic, un email la care nu a primit raspuns. Aceasta considera ca gestul de a nu publica articolul a fost “cel putin deplasat” si inutil, avand in vedere ca textul prezenta “o trece in revista a partidelor in prag de toamna”.
Daniela Ratiu
Foto: Facebook


din ciclul precizare la precizare:
- cum evz publica un editorial in care mi se reproseaza ca nu mi-as fi indeplinit sarcini de redactie (!) precizez ca nu a existat niciun acord intre mine si redactia evz in ceea ce priveste publicarea, frecventa materialelor. nefiind vorba despre text platit, a fost o simpla intelegere.
- vreme de trei ani am publicat saptamanal in rubrica ”Vocile Dreptei”. din ratiuni care tin de bucataria interna a oricarei redactii, evz a scos rubrica unde am scris saptamanal fara pauza editorial. cum rubrica nu a mai existat, textele ratacite ale rubricii erau publicate la Opinii. colaboratorii neplatiti care au fost initial pe aceasta rubrica ”Vocile Dreptei” au plecat pe rand. ca sa zic asa, sunt ultima care a parasit barca respectiva, motivul fiind unul sentimental. am crescut la evz. am lucrat in redactia locala a evz, la Timisoara, ani de zile.
- vineri am trimis textul si nici macar nu am fost informata ca nu se publica. am intrebat de ce nu apare. abia atunci mi s-a comunicat ca nu va intra. i-am scris directorului Dan Andronic un mail la care nu am primit nici pana azi un raspuns.
- nu o sa ma lansez in atacuri la persoana pentru ca nu e cazul. disproportia dintre textul cr nu a aparut, un text soft, de vara, o trecere in revista a partidelor in prag de toamna, si gestul de a-l opri este vadita. gestul de a-l opri a fost cel putin deplasat, inutil. insa gestul e oarecum simptomatic pentru presa in general. aici nu vorbim doar de evz. e vorba de presa in general, de presa cu pumnul in gura, de presa dependenta de banii politicienilor, de presa care a abdicat de la rolul ei fundamental.”,
a scris Ratiu pe Facebook, dupa aparitia editorialului redactorului-sef al EVZ.

Articolul Danielei Ratiu, refuzat de EVZ, poate fi citit pe site-ul Adevarul in integralitate aici, fara preambulul ce-l insotea initial.

Daniela Ratiu este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si a Societatii Culturale Ariergarda Timisioara, potrivit descrierii publicate pe site-ul Adevarul. Aceasta a debutat cu un volum de poezie, in 2005, dupa care a publicat alte doua romane. A publicat in mai multe reviste literare si a studiat la Universitatea de Vest – Facultatea de Jurnalistica si Stiintele Comunicarii a Universitatii de Vest si Facultatea de Drept a Universitatii Tibiscus (2009 – 2013). A lucrat ca jurnalist la “Ziua – Editia de Vest”, din 1998 pana in 2004, iar din 2004 pana in 2009 la “Evenimentul zilei – Editia de Vest”.


Citeste mai multe despre   
14878 vizualizari

 • +21 (23 voturi)    
  Presa? (Miercuri, 26 august 2015, 11:41)

  Trojan.H [utilizator]

  "Femeia cu cea mai ORIBILĂ meserie din lume! Puţini oameni sunt în stare de AŞA CEVA."

  "Gravidă în șase luni și jumătate, Anda Adam s-a prăbușit de pe tocuri de 15 cm! Imagini cu momentul..."

  "Are sanii atat de mari incat spune ca nu poate sa munceasca din cauza lor! E incredibil cum arata aceasta fata de la gat in jos."
  • +3 (9 voturi)    
   ia uitate la vizualizari ... (Miercuri, 26 august 2015, 12:36)

   dnicu [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   ... si apoi da vina pe ziarist.
   http://www.trafic.ro/

   Apoi uitate ce vizualizari au articolele de pe descopera.ro, scientia.ro ... sau alte ziare asemanatoare.
  • -3 (5 voturi)    
   Nu are ce face acea asa zisa jurnalista (Miercuri, 26 august 2015, 15:00)

   Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Sa fim seriosi fiecare ziar ce vrea el, ce stabileste ca si fiecare paltforma de stiri. EVZ este pe cai mari si de asta observ ca-i invidiat. Se intareste, au cititori, au trecut pe FB cea ce e bine.
   Nu va mai lauti dupa toate frustratele carora li se pare ca EVZ are ceva cu ele.
  • 0 (0 voturi)    
   :/ (Miercuri, 26 august 2015, 21:45)

   da [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

   pare a fi caz de centura , nu caz de cenzura.
 • +14 (18 voturi)    
  Da , da (Miercuri, 26 august 2015, 11:57)

  CiprianNicolae2 [anonim]

  EVZ a devenit o troaca nu numai a ”interesului national” ci si a psd-ului . Nu sunt fan dar am citit si incă mai citesc evz.ro si schimbările de directie se văd clar . Cel putin nu prin puparea fundurilor rosii ci prin denigrarea adversarului , in general a lui Iohannis . Titluri de genul ”Iohannis a pierdut 12 procente intr-o lună” când defapt daca e să ne luăm după acelasi Avangarde scăderea e de 4 procente , NICIDECUM de 12 procente , ”editorialele” lui Cristoiu , Dan Andronic si multe altele .
  • -10 (12 voturi)    
   mercenari! (Miercuri, 26 august 2015, 12:29)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui CiprianNicolae2

   Acum cativa ani il pupau in f*nd pe Basescu (si clica lui), acum pupa PSD. Care e diferenta? :P
   • +4 (4 voturi)    
    Care-i diferenta? (Miercuri, 26 august 2015, 18:20)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Spune-ne tu direct. Care-i diferenta dintre Basescu si PSD?

    Pe urma spune-ne de ce o sa iei multe minusuri. Explica unde nu vom fi noi de acord cu tine.
  • +3 (5 voturi)    
   maculatura (Miercuri, 26 august 2015, 14:01)

   valli [utilizator] i-a raspuns lui CiprianNicolae2

   Sunt total de acord cu tine. Cu ceva timp in urma era un ziar frecventabil dar acum nu mai e. O spun cu regret. Stiu ca e o presiune legata de audiente si de ce se cere pe piata dar nu cred ca drumul pe care merg ei acum e solutia.
 • +15 (19 voturi)    
  Unii din media se cred mai deștepți ca noi. (Miercuri, 26 august 2015, 12:10)

  vali47 [utilizator]

  Sunt vizibile propaganda pro Ponta sau pro Rusia a unor jurnaliști și totuși aceștia continuă să ne prostească cu toată indiferența manifestată de societate.Unii nu au înțeles că societatea a ales modul pașnic de sancțiune a impertinenței mediatice în scopuri politice(mafiot politice)-indiferența.Nu omoară,dar aduce uitarea necesară de a scăpa de visuri sinistre.Nu mai insistați cu Ponta,Putin,ISIS,migrația din ultimul timp.Rezolvații voi,jurnaliștii,noi ne-am săturat de mizeriile lumii etalate zilnic.Nu-i vina noastră,cititorii,este vina voastră,jurnaliștii,că încurajați astfel de comportamente.
 • -4 (8 voturi)    
  Revin si repet (Miercuri, 26 august 2015, 12:45)

  UpNext [utilizator]

  Contrar unor evaluari internationale privind libertatea presei in Romania, care este comparata cu cea din diferite tari africane, cred sincer ca media romaneasca este libera/independenta 100% in raport in raport cu structurile puterii.

  La fel cum cred sincer, totodata, ca managerii media POT OPTA ce anume sa fie sau nu publicat, in functie de obiectivele si interesele respectivului ziar/post tv etc. Libertatea inseamna inclusiv optiunea de restrictie. Ex: daca eu, ziarist cu inclinatii nationalist-protocroniste, trimit un material elogiator cu privire la (neo)legionari si injurios la adresa evreilor, managementul ziarului este LIBER sa-l respinga, fara justificari. La fel, daca elogiez comunismul si critic capitalismul salbatic. Libertatea se manifesta in toate sensurile, nu numai in cel in care doreste cineva anume
 • +13 (13 voturi)    
  Evenimentul zilei a cotit-o mai demult spre USL ! (Miercuri, 26 august 2015, 12:49)

  Idealistu [utilizator]

  Dar incearca in continuare sa para neutru, ca sa poata manipula mai bine.
 • +7 (7 voturi)    
  Evenimentul zilei a cotit-o mai demult spre USL ! (Miercuri, 26 august 2015, 12:49)

  Idealistu [utilizator]

  Dar incearca in continuare sa para neutru, ca sa poata manipula mai bine.
 • +5 (9 voturi)    
  echidistant (Miercuri, 26 august 2015, 13:02)

  ..13 [utilizator]

  Macar UN COTIDIAN cu mare audienta ar fi trebuit sa preia ARTICOLUL ca sa dovedeasca CA NU EXISTA CENZURA.

  Imi pare rau, dar asa se demonstreaza ca in totalite sistemul, absolut toata mass-media, este legat de GOV
  • +3 (5 voturi)    
   Articolul initial poate fi citit pe Adevarul (Miercuri, 26 august 2015, 14:01)

   MihaiIvaşcu [anonim] i-a raspuns lui ..13

   Articolul original, refuzat de EVZ, poate fi citit pe Adevarul. (aveti link in articol) Titlul şi preambulul articolului schimbat respectiv eliminat de pe site-ul Adevarul pot fi consultate in integralitate mai sus, in continutul articolului.
 • +6 (8 voturi)    
  Sa privim cu detasare (Miercuri, 26 august 2015, 13:17)

  sile [anonim]

  Un articol nepublicat nu inseamna neaparat cenzura (doar ziarele nu sunt obligate sa publice 100% din ce li se trimite). Totusi, reactia Simonei Ionescu de a ataca (suburban) persoana Danielei Ratiu ma face sa cred ca cea din urma a deranjat mai mult decat pare la suprafata.
 • -5 (7 voturi)    
  Daca nu ai ce spune e bun si un "buzz" (Miercuri, 26 august 2015, 13:42)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Adica mult zgomot pentru nimic. "Celebra" jurnalista a ales o forma naiva de autopromovare. Naiva pentru ca desi genereaza "agitatie" cei ce potential ar angaja-o stiu lectia.
 • +2 (2 voturi)    
  doar unul :) ? (Miercuri, 26 august 2015, 14:02)

  Vlad [anonim]

  Platformele de comunicare online, prin intermediul moderatorilor sau persoanelor care publica, cenzureaza probabil zeci si sute de comnetarii care nu lasa loc la replica si creeaza impresia unei viziuni unipolare asupra lumii in care traim.
  • +1 (1 vot)    
   Paranoia? (Miercuri, 26 august 2015, 15:16)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   Nu te cenzureaza frate nimeni (ma rog, nu stiu cate posturi cu injuraturi ai incercat). Si mie imi mai dispare din cand in cand un comentariu in neant. Pur si simplu daca platforma nu e facuta beton, mai pierde un mesaj din cand in cand. Crede-ma, imi castig existenta scriind soft, exista platforme de milioane de dolari si tot mai pierd mesaje (mult mai greu, in conditii speciale, dar nimic nu e perfect). Cati bani crezi ca-si permite Hotnews sa dea pe soft?
   • +1 (1 vot)    
    nu s-au pierdut (Miercuri, 26 august 2015, 16:04)

    VladBerliba1 [anonim] i-a raspuns lui sile

    Nu e vorba de Hotnews ... Crede-ma ca nu se pierdeau ...
 • -3 (3 voturi)    
  evz (Miercuri, 26 august 2015, 21:47)

  millenium [anonim]

  Devine un ziar normal si apolitic dupa ce Cristoiu si Mirel Curea mai ales ,scriu fara patima si frica in Evz.ro
  Felicitari evz.
  • 0 (0 voturi)    
   haida de! (Joi, 27 august 2015, 9:14)

   AurelSerb [anonim] i-a raspuns lui millenium

   Sper ca e o ironie,cam prea mascata.Apolitic?! Cristoiu si,mai ales,Curea?! Di papa de la Roma e mahomedan...
 • 0 (0 voturi)    
  Jos cenzura (Vineri, 28 august 2015, 15:41)

  Jos Cenzura [anonim]

  Jos Cenzura! Parazitii
  https://www.youtube.com/watch?v=C2t2ERWAJck


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version