Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a propus eliberarea din functie a judecatorului Aurelian Nicolae Tomus, cercetat de DIICOT Timisoara in dosarul 'Prostitutie cu eleve', dupa ce a constatat marti neindeplinita conditia de buna reputatie in cazul acestuia, informeaza Agerpres.

Pana la finalizarea procedurii, judecatorul a fost suspendat din functie de catre CSM.

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat neindeplinita conditia de buna reputatie de catre domnul Aurelian Nicolae Tomus, judecator in cadrul Judecatoriei Timisoara si, pe cale de consecinta, a propus eliberarea din functia de judecator a acestuia, in temeiul dispozitiilor art.65 alin.1 lit. i din Legea 303/ 2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al CSM transmis marti AGERPRES.

Hotararea Sectiei poate fi contestata la plenul CSM in termen de 15 zile de la comunicare, iar decizia plenului poate fi atacata cu recurs la Sectia de contencios-administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in acelasi termen. Hotararea instantei este irevocabila.

DNA precizeaza ca hotararea irevocabila prin care se constata neindeplinirea conditiei de buna reputatie se comunica Presedintiei, in vederea emiterii decretului de eliberare din functie.

In aceeasi sedinta, Sectia pentru judecatori a hotarat suspendarea din functie, incepand de marti, a lui Aurelian Nicolae Tomus, pana la finalizarea procedurii de verificare si constatare a indeplinirii conditiei de buna reputatie.

Cinci persoane, intre care un politist, au fost retinute, joi seara, de DIICOT Timisoara, in dosarul de trafic de persoane in care au fost identificate peste 25 de victime minore, in timp ce alti sapte suspecti au fost pusi sub control judiciar.