Politistii vasluieni fac, duminica, 80 de perchezitii in Barlad si Murgeni, dar si in mai multe comune limitrofe, la persoane banuite de furt de energie electrica, prejudiciul estimat in acest caz ridicandu-se la aproximativ 400.000 de lei, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, peste o suta de politisti, precum si jandarmi si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale, au descins la 80 de adrese din Barlad si Murgeni, dar si din comunele limitrofe, intr-un caz de furt de energie electrica.

Actiunea vizeaza peste 40 de persoane care ar fi facut modificari in contoarele de inregistrare a consumului de energie electrica cu scopul de a plati facturi mai mici la curent.

"Cele peste 40 de persoane sunt banuite de savarsirea mai multor infractiuni de furt, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor energetice privind energia electrica si gazele naturale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat la 400.000 de lei", a declarat, duminica, responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredena David.

Furtul de curent din retele de distributie a fost reclamat de furnizorul de energie electrica.