Magistratul Emilian Eva, de la Parchetul Tribunalului Iasi, arestat in dosarul in care este acuzat de luare de mita si spalare de bani, a contestat hotararea Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost suspendat din functie, Plenul CSM urmand sa dea o decizie luni, informeaza Mediafax.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va discuta, in sedinta de luni, o nota a Directiei resurse umane si organizare privind contestatia lui Emilian Eva, formulata dupa ce in sedinta Sectiei pentru procurori din 13 iulie s-a decis suspendarea magistratului din functie, ca urmare a arestarii sale preventive.

Procurorul iesean Emilian Eva, cel care l-a trimis in judecata pe Dan Voiculescu in dosarul ICA, este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un dosar in care este acuzat ca a vandut peste 200 de tablouri, activitate incompatibila cu functia de magistrat, si ca nu a trecut bunurile respective in declaratia de avere.

Emilian Eva a clasat dosarul de coruptie al medicului iesean Nicolae Tesloianu, cercetat pentru luare de mita, inselaciune, purtare abuziva, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, dupa ce cadrul medical l-a tratat pe tatal magistratului, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Imediat dupa ce magistratul a clasat dosarul medicului, in intervalul septembrie 2014 - martie, Emilian Eva ar fi cerut si primit diverse bunuri si foloase necuvenite de la Dan Tesloianu.