Soferul turc care a provocat accidentul de autocar din localitatea Baldovinesti, judetul Braila, soldat cu decesul a trei persoane cu varste cuprinse intre sase si 15 ani si ranirea altor 27, va fi cercetat in libertate, instanta respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Braila, Camelia Bucur, Judecatoria Braila a respins, vineri seara, propunerea procurorilor de arestare preventiva a soferului.

Autocarul, inmatriculat in Turcia, facea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucuresti-Chisinau si s-a rasturnat, miercuri dimineata, pe DN 2B (E 87), la Baldovinesti, in apropierea orasului Braila.

In autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 de cetateni moldoveni, iar cei doi soferi sunt turci.

Conform politistilor, accidentul s-a produs intr-o curba usoara la stanga, in conditiile in care in zona ploua torential, iar soferul nu ar fi schimbat directia de mers in curba, ci ar fi mers inainte, lovind doua indicatoare rutiere, dupa care autocarul s-a rasturnat in sant.

Soferul care se afla la volan a scapat cu rani usoare, in timp ce soferul de rezerva a suferit rani la cap si a fost transportat la spital.