Cozile de tiruri la frontiera cu Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse, se intind pe aproximativ cinci kilometri la iesirea din tara, deoarece se circula pe o singura banda din cauza lucrarilor de reabilitare la partea romana a "Podului Prieteniei", a precizat sambata, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cristian Suta.

'Podul Prieteniei' intre Giurgiu si RuseFoto: Agerpres

"Cozile de tiruri la frontiera se intind acum pe o lungime de aproximativ cinci kilometri. In ultimele zile mai scazusera in intensitate, dar acum este si final de saptamana si multi vor sa iasa din tara pentru diferite plimbari in strainatate. Mai sunt si tirurile care transporta marfa perisabila. (...) Cert este ca prioritatea la trecerea frontierei o au autoturismele si microbuzele cu turisti si tirurile care transporta marfa perisabila, dar se acorda atentie si celorlalti participanti la trafic, pentru ca toti soferii trebuie sa se incadreze intr-un anumit timp de deplasare si nu isi permit intarzieri", a subliniat Cristian Suta, care a atras atentia ca un autoturism care iese din tara poate astepta si o ora trecerea frontierei.

Potrivit acestuia, se circula pe o singura banda din cauza lucrarilor de reabilitare, tot carosabilul fiind curatat pana la armatura de fier a podului.