Centrul INFOTRAFIC anunta ca sambata, in intervalul orar 10:00-18:00, va fi inchis DN7C (Transfagarasan), pe sectorul rutier cuprins intre Balea-Cascada si Balea-Lac, in vederea desfasurarii unei competitii automobilistice (''Sibiu Rally Challenge International Motors Festival'').

Politia transmite si ca pe DN5(E85), pe timpul desfasurarii lucrarilor de reparatii la podul Giurgiu-Ruse, autovehiculele circula pe o banda, alternativ, semaforizat. In aceasta dimineata, coloanele de autotrenuri masoara peste trei kilometri, iar cele de autoturisme aproape doi kilometri. Insa, in orele urmatoare, numarul de autovehicule va scadea.

In vederea evitarii ambuteiajelor, le recomandam conducatorilor auto sa respecte semnalizarea rutiera temporara si sa nu se angajeze in depasirea coloanelor de autovehicule. De asemenea, pot fi folosite urmatoarele puncte de trecere a frontierei:

-Calafat (rutier);

-Negru-Voda (rutier);

- Vama Veche (rutier);

- Bechet (trecere cu bacul);

- Zimnicea (trecere cu bacul);

- Calarasi (trecere cu bacul).

Incepand cu data de 20 august 2015, in judetul Maramures, traficul rutier a fost intrerupt pe DN18 Baia Mare - Sighetu Marmatiei, intre kilometrii 15+420 si 37+860 de metri.

Masura de inchidere a segmentului de drum mentionat, care se aplica pana in data de 20 septembrie 2015, a fost luata in vederea executarii unor lucrari de reabilitare. In aceasta perioada, traficul rutier va fi deviat pe urmatoarele rute ocolitoare:

pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone: Baia Mare (DN1C) - Seini (DN1C) - Orasu Nou (DJ109I) - Sighetu Marmatiei (DN18);

pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone: Baia Mare (DN18 / DN1C) - Baia Sprie (DN18)- Cavnic (DJ184) - Ocna Sugatag (DJ109F) - Feresti (DJ109F) - Sighetu Marmatiei (DN18).