Soferul turc care a provocat accidentul de autocar din localitatea Baldovinesti, judetul Braila, soldat cu decesul a trei persoane cu varste cuprinse intre sase si 15 ani si ranirea altor 27, a fost retinut, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, el fiind acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, informeaza Mediafax.

Parchetul General anuntase miercuri ca a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. "Din primele cercetari efectuate la fata locului a rezultat ca soferul autocarului nu a manifestat atentia necesara in conducerea mijlocului de transport intr-o sectiune de drum aflata in curba si in conditii de ploaie abundenta", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului.

In autocar se aflau 37 de persoane, 35 de turisti moldoveni si doi soferi turci a declarat miercuri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian.

Corpurile moldovenilor decedati in accidentul din Romania vor ajunge astazi acasa. Totodata, alte 14 persoane ranite sunt in drum spre Chisinau, informeazaUnimedia.

Ranitii vor fi adusi cu un microbuz al companiei de transport si doua ambulante SMURD. Victimele sunt insotite de sase paramedici ai Serviciului Situatii Exceptionale si patru medici ai Institutului de Medicina Urgenta.