Curtea de Apel Ploiesti a respins, vineri, solicitarea directorului general al SC Petrotel Lukoil SA, cetateanul rus Andrey Bogdanov, de a parasi Romania pentru a merge la Moscova, decizia fiind definitiva.

Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au admis, vineri, contestatia formulata de procurori la decizia Tribunalului Prahova, care ii permitea directorului general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, sa paraseasca Romania pentru a merge sase zile la Moscova.

Decizia instantei este definitiva.

Luni, Tribunalul Prahova, instanta pe rolul careia se afla dosarul Lukoil ce are ca obiect "infractiuni la legea societatilor comerciale", admisese cererea lui Andrey Iurevici Bogdanov, privind modificarea temporara a limitelor controlului judiciar impus in cazul sau de procurorii ploiesteni.

Astfel, magistratii ii permisesera initial lui Bogdanov sa mearga, in perioada 27 august - 1 septembrie, la Moscova, decizia fiind insa contestata de procurori.

Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetarilor si urmarirea penala a SC Petrotel Lukoil si a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, alte 39 de firme avand calitatea de suspect pentru complicitate la cele doua infractiuni