Judecatoria Gaesti a amanat, pentru 27 august, discutarea cererii de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Ioan Niculae, care executa o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul 'Mita la PSD', informeaza Agerpres.

Procurorul DNA a cerut joi in instanta sa se faca o adresa catre comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Gaesti, in care aceasta sa explice cum s-au calculat termenele privind eliberarea conditionata si sa dea detalii despre cartile scrise in inchisoare de Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de liberare condiţionată a fost formulată după ce Ioan Niculae a scris două cărţi, fiind deja analizată de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Găeşti, unde omul de afaceri îşi execută pedeapsa.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat in aprilie la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD", in care fostul lider PSD-ist Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

DNA a dispus pe 24 iunie efectuarea urmaririi penale in alt dosar fata de Ioan Niculae, patronul Interagro, pentru cumparare de influenta si instigare la evaziune fiscal si spalare de bani si fata de Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, pentru trafic de influenta.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie este vorba de un contract intre Interagro si o alta companie din 2008-2009 privind materiale promotionale ce ar fi trebui livrate companiei detinute de Iona Neculaie, lucru ce nu s-a intamplat.