Conducerea celor trei federatii sindicale reprezentative din invatamant s-a intalnit astazi si i-a cerut premierului Victor Ponta "o intalnire, in regim de urgenta, pentru a discuta, in concret, despre majorarile salariale suplimentare pentru personalul din invatamant, care se impun a fi acordate in cel mai scurt timp, fara a fi conditionate de adoptarea legii unice de salarizare". Anuntul a fost facut de FSLI, FSE Spiru Haret si Alma Mater, intr-un comunicat semnat de liderii celor trei federatii.

Miting al sindicatelor din invatamantFoto: HotNews.ro / DP

Comunicatul integral semnat de conducerea celor trei federatii sindicale:

"Astazi, 19 august 2015, a avut loc intalnirea conducerilor celor trei federatii sindicale reprezentative din invatamantul preuniversitar si din invatamantul superior - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie 'Spiru Haret', Federatia Nationala Sindicala 'Alma Mater'.

Federatiile sindicale au solicitat Primului-ministru al Romaniei, domnul Victor - Viorel Ponta, o intalnire, in regim de urgenta, pentru a discuta, in concret, despre majorarile salariale suplimentare pentru personalul din invatamant, care se impun a fi acordate in cel mai scurt timp, fara a fi conditionate de adoptarea legii unice de salarizare.

PRESEDINTE FSLI

Simion HANCESCU

PRESEDINTE F.S.E. 'Spiru Haret'

Marius - Ovidiu NISTOR

PRESEDINTE F.N.S. 'Alma Mater'

Anton HADAR".

Adresa trimisa de federatii la Guvern

Informatii de background

Aceasta este a treia reactie a sindicatelor din educatie, la anuntul facut ieri de Ponta ca majoreaza cu 25% salariile din sanatate de la 1 octombrie. Prima solicitare publica de marire a salariilor profesorilor si prima amenintare cu greva au venit ieri, cand Ponta inca nu terminase conferinta de presa, de la Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret".

A raspuns ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ca nu poate promite majorarea cu 25% a salariilor din educatie. "Tocmai am incheiat discutii cu sindicatele si am agreat impreuna propunerile pe care Ministerul Educatiei le va sustine in raport cu proiectul legii salarizarii", a declarat Sorin Cimpeanu, la B1 TV, precizand ca, "pana acum cateva zile, sindicatele erau multumite de aceste propuneri".

A urmat FSLI, care a amenintat ca daca Guvernul nu va face efortul sa mareasca si salariile din educatie, sa se astepte la proteste de amploare.

Citeste si: