Guvernul a aprobat astazi o Ordonanta prin care se stabileste ca Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV) va acorda acces automat la datele privind vehiculele, proprietarii sau detinatorii vehiculelor pentru autoritatile din UE, din Elvetia, sau dintr-un stat tert care are incheiat un acord in acest sens cu Uniunea Europeana.

DRPCIV va avea acces, reciproc, la datele din sistemul de evidenta apartinand acestor state, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit Executivului, acest sistem transfrontalier de schimb de informatii, "va contribui la imbunatatirea sigurantei rutiere pe teritoriul Romaniei si la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu in ceea ce priveste persoanele nerezidente care comit incalcari ale normelor rutiere".

"Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numarului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numarului de persoane decedate in accidentele rutiere si scaderea numarului de accidente cu consecinte grave", se mai sutine in comunicat.