Guvernul a aprobat joi, printr-o Hotarare autorizarea Ministerului Justitiei , pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, sa efectueze cheltuieli pentru achizitia a doua studii de prefezabilitate destinate construirii a doua penitenciare in comuna Berceni, jud Prahova si in Municipiul Caracal, judetul Olt.

Harta penitenciareFoto: ANP

Fondurile necesare achizitiei celor doua studii sunt in valoare de 1 milion de lei si se suporta din bugetul aprobat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, informeaza un comunicat al Guvernului.

Cele doua penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1000 de locuri, construite respectand standarde impuse de Uniunea Europeana, scrie sursa citata.

Conform acestora se va asigura o o suprafata de 4mp pentru o persoana privata de libertate cazata la comun, respectiv 9mp pentru o persoana privata de libertate cazata individual.

Potrivit Guvernului, decizia luata astazi reprezinta un pas in directia imbunatatirii conditiilor din sistemul penitenciar, avand in vedere faptul ca impotriva statului roman au fost pronuntate 121 de hotarari judecatoresti al caror obiect il constituie conditiile de detentie care nu corespund standardelor Consiliului Europei.