Seful Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Prahova, Constantin Ispas, controla o firma din domeniul agricol, desi prin lege ii era interzis sa desfasoare activitati economice, potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventiva a politistului, citat de Agerpres.

"Ofiterul Ispas Constantin, avand gradul de comisar-sef de politie si functia de sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova, administreaza in fapt si coordoneaza activitatile derulate de catre SC Iahim Logistik SRL, actionar unic si administrator al societatii fiind fiul sau, Ispas Mihai Constantin. (...) Activitatile economice derulate personal de catre Ispas Constantin, prin intermediul firmei (...) ce apartine fiului sau, student anul IV la o facultate din Brasov, contravin statutului sau, fiind incalcate prevederile art. 45 alin. 1, lit. g din Legea nr. 360, privind Statutul Politistului", se arata in referat.

Faptul ca Ispas era adevaratul administrator al afacerilor familiei reiese, potrivit procurorilor anticoruptie, din mai multe convorbiri telefonice interceptate de anchetatori.

Potrivit procurorilor DNA, din continutul conversatiilor telefonice rezulta faptul ca Ispas a fost implicat "in activitati economice privind cultivarea si comercializarea cerealelor, a plantelor leguminoase si producatoare de seminte oleaginoase, achizitionand in acest sens si o gama variata de utilaje agricole".

De asemenea, politistul era interesat de achizitionarea unor produse agricole si nutreturi necesare dezvoltarii activitatilor de crestere a bovinelor, ovinelor si caprinelor, precum si de producerea de bauturi alcoolice.

Comisarul sef Constantin Ispas, retinut pentru trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, luare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile,spun surse judiciare citate de Mediafax.