UPDATE 15.22 Parchetul General anunta ca a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. "Din primele cercetari efectuate la fata locului a rezultat ca soferul autocarului nu a manifestat atentia necesara in conducerea mijlocului de transport intr-o sectiune de drum aflata in curba si in conditii de ploaie abundenta", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului.

UPDATE 11.38: Numarul persoanelor decedate a ajuns la trei. 'Am reusit sa punem pe roti autocarul si s-a descoperit a treia victima. Sunt trei decedati, doi copii si un adult. Elicopterul SMURD nu a fost solicitat la fata locului si nici nu cred ca este cazul', a declarat lt. col. Stefan Stoian pentru Agerpres

UPDATE 10.27: In autocar se aflau 37 de persoane, 35 de turisti moldoveni si doi soferi turci a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian.

Un autocar ce venea din Turcia, cu pasageri din republica Moldova, s-a rasturnat in comuna Baldovinesti din judetul Braila, cel putin doua persoane au decedat iar 20 persoane au fost ranite, informeazaDigi24.ro.

Potrivit primelor informatii, pasagerii erau cetateni moldoveni iar autovehiculul se indrepta spre Republica Moldova.

In autocarul inmatriculat in Turcia se aflau si mai multi copii.

Intr-o interventie televizata, Raed Arafat, secretar de stat in MAI a declarat ca un adult si un copil au murit, iar circa 20 de persoane sunt ranite.

Raed Arafat a declarat la ora 10.12 ca la locul accidentului nu mai sunt victime care sa necesite transferul la spital. El a precizat ca din cei 20 de raniti, 16 au fost dusi la spitale din Braila, patru in Galati.

Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila a declarat ca a fost declarat cod rosu de interventie, procedura in cazul unui accident cu peste 10 raniti.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza unui autocar rasturnat pe suprafata carosabila, traficul rutier pe DN2B Braila - Galati este oprit, pe raza comunei Baldovenesti. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa manifeste intelegere fata de situatia creata si sa respecte indicatiile politistilor rutieri prezenti la fata locului.

Un autocar in care se aflau aproximativ 53 de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, acum zece zile pe Autostrada Soarelui.In urma accidentului, doua persoane si-au pierdut viata si 48 au fost ranite,

stire in curs de actualizare