Aproape patru tone de carne, alaturi de alte alimente, au fost confiscate si in saptamana 10 - 16 august, de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), din localuri de pe litoral, informeaza Mediafax.

In perioada 10 - 16 august, in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, medici veterinari oficiali, din cadrul Directiei Sanitare Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta impreuna cu medicii veterinari oficiali detasati, au desfasurat activitati de control in 209 de unitati de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare.

Controalele au vizat: 81 restaurante, 22 unitati tip fast-food, noua braserii, 18 unitati tip bufet, trei pizzerii, opt baruri, doua beach baruri, doua pensiuni, 34 magazine alimentare, patru rulote fast food, 11 laboratoare cofetarie/patiserie, patru cofetarii/patiserii, noua cantine, doua tonete de inghetata, unitati localizate la Navodari, Mamaia, Eforie, Costinesti si Mangalia.

In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea si comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.400 de lei.

Au fost confiscate si retrase de la vanzare, urmatoarele produse alimentare: carne si produse din carne - 3.934 kg, lapte si produse lactate - 1.253 kg, peste si produse din peste - 968 kg, oua - 82 kg. Valoarea acestora este in cuantum de 41.933 lei.

Cateva tone de produse alimentare au fost confiscate saptamanal din localurile de pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015.

ANSVSA mai aminteste ca cetatenii aflati pe litoral pot sesiza orice abatere pe care o constata la dispeceratul call center, la numarul 0800 826 787, si la numarul de telefon 0769 054 207 pus la dispozitie de DSVSA Constanta.