Politistii anunta ca vor solicita la randul lor mariri salariale, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat majorarea salariilor din sistemul de sanatate. Potrivit presedintelui Sindicatului Politistilor, acestia vor o majorare de aproximativ 70% a veniturilor.

"Dorim acelasi procent si aceleasi etape de majorare. Nu vrem sa intram in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Maine (miercuri - n.r.) la ora 9.00, are loc o intalnire pe aceasta tema. Am luat legatura cu Ministerul de Interne. Vazand aceasta precipitare a evenimentelor, sigur ca si noi solicitam acelasi lucru. Si ni se pare normal si pentru educatie. Suntem pilonii de baza in statul roman - sanatate, siguranta, educatie. Solicitam o marire de 70% a salariilor politistilor", a declarat Dumitru Coarna, presedintele SNPPC, citat de Romania TV.

"In momentul asta, sistemul de siguranta publica este subdimensionat. Politistii acumuleaza, mai ales in mediul rural, sute de ore de munca supilmentara. Imaginati-va cat efort se concentreaza pe acesti oameni. (...) Trebuie sa se inteleaga ca un politist cu un salariu mic va genera coruptie, va genera nesiguranta. Nu negociem pe principii de forta, analizam problemele economice si incercam sa gasim solutii", a mai declarat presedintele SNPPC, potrivit RTV.