Politistii acuzati ca au musamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutiera vor fi cercetati sub control judiciar, a decis, marti, Tribunalul Bucuresti, potrivit Agerpres.

In cazul lui Daniel Pistea, adjunct la Brigada Rutiera Bucuresti, instanta urmeaza sa judece lunea viitoare contestatia Parchetului, cauza fiind disjunsa din lipsa de aparare.

Tribunalul Bucuresti a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile si in cazul celorlalti sase politisti care initial au fost lasati in libertate. De asemenea, instanta a respins contestatia lui Marius Maghiari si a mentinut fata de acesta controlul judiciar, impunandu-i suplimentar obligatia de a nu comunica cu ceilalti inculpati, cu martorii, cu supectii si cu persoana vatamata pe nicio cale.

Decizia este definitiva.

Pe 1 august, Judecatoria sectorului 1 a decis ca Daniel Pistea si alti sapte politisti de la Brigada Rutiera si Sectia 2 din Capitala, acuzati ca au incercat sa musamalizeze un accident rutier, vor fi cercetati in libertate.

Magistratii au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 de arestare preventiva a celor opt politisti.

Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Comisarul Daniel Pistea, adjunct la Brigada Rutiera Bucuresti, si Ioan Daniel Bocan, seful Sectiei 2 Politie, impreuna cu alti doi politisti de la Brigada Rutiera - Liviu Daniel Canea si Auras Eugen Tutui, precum si trei agenti de la Sectia 2 de Politie - Mihaita Georgica Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasare sunt acuzati de procurori ca au incercat sa musamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutiera.