Ministrul Educatiei le raspunde sindicalistilor din educatie, care au cerut ca si salariile profesorilor sa fie majorate la fel ca cele ale medicilor si au amenintat cu greva. "Tocmai am incheiat discutii cu sindicatele si am agreat impreuna propunerile pe care Ministerul Educatiei le va sustine in raport cu proiectul legii salarizarii", a declarat Sorin Cimpeanu, la B1 TV. "Pana acum cateva zile, sindicatele erau multumite de aceste propuneri", a continuat ministrul.

Sorin Cimpeanu, ministrul EducatieiFoto: Agerpres

"Tocmai am incheiat discutii cu sindicatele si am agreat impreuna propunerile pe care Ministerul Educatiei le va sustine in raport cu proiectul legii salarizarii. Aceste elemente au fost agreate impreuna cu sindicatele. Anagajamentele vizavi de salarizare asumate anul trecut au fost respectate intocmai si chiar mai mult: 5% in martie, 5% in septembrie, cresteri de 12% pentru personalul nedidactic, care functioneaza de la 1 august. Si cresterile privind salarizarea personalului didactic fac parte din pachetul asumat, de crestere de 30%. Aceste elemente au fost realizate", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intr-o interventie la B1 TV.

"Toate drepturile salariale pe 221 au fost si sunt in continuare platite in avans in 2015, pe tot anul 2016, mai mult decat a fost asumat prin acel acord. Ceea ce dorim mai departe este asumat de Ministerul Educatiei, pentru ca Ministerul va sustine propunerile la nivelul noii legi a salarizarii, iar daca sunt alte revendicari avem disponibilitate de dialog, sa vedem ce solutii putem identifica", a afirmat Cimpeanu, dupa ce Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" a cerut public Guvernului sa mareasca si salariile profesorilor si a amenintat cu proteste.

Ministrul Educatiei a sustinut pentru B1 TV: "fac parte din acele persoane care au afirmat intotdeauna ca o educatie de calitate fara resurse financiare nu se poate face. Fac parte din acele persoane care vor solicita mai multe resurse pentru educatie. Dar ceea ce s-a propus, s-a respectat. Daca acum ne schimbam pozitia si cerem mai mult... bun, o sa vedem. Pana acum cateva zile, sindicatele erau multumite de aceste propuneri".

"E greu sa tii pasul cu toate aceste solicitari. Colegii din sanatate au avut si ei nemultumiri atunci cand au fost cresteri salariale in educatie", a continuat Cimpeanu.

Intrebat daca promite majorarea cu 25% si a salariilor din educatie, Sorin Cimpeanu a raspuns: "Categoric nu, nu am nici dreptul si nu pot sa induc oamenii in eroare cu asemenea promisiune".

Acordul la care ministrul Educatiei face referire si ale carui prevederi le-a respectat este cel prezentat in exclusivitate de HotNews.ro la finalul anului trecut, incheiat de premierul Victor Ponta cu sindicatele din educatie cu o saptamana inaintea alegerilor prezidentiale in care Ponta era candidat. Documentul prevede, printre altele, mariri de salarii. El a fost semnat de premier si de 8 ministri, cu sindicatele din educatie si cu Sorin Cimpeanu, la acea vreme presedinte al Consiliului National al Rectorilor.

Citeste si: