Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" saluta decizia Guvernului de a majora salariile in sistemul sanitar, din aceasta toamna, si cere "ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant". Sindicalistii avertizeaza executivul ca "majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant, care poate conduce la posibile actiuni de protest cu ocazia inceperii noului an scolar".

Marius NistorFoto: Agerpres

Federatia Sindicatelor din Educatie (FSE) "Spiru Haret" reactioneaza la anuntul premierului Victor Ponta ca majoreaza cu 25% salariile personalului din sistemul sanitar, de la 1 octombrie.

In timpul conferintei de presa sustinute de Ponta la Palatul Victoria, FSE "Spiru Haret" a cerut, printr-un comunicat de presa, "tratament nediferentiat pentru angajatii din Invatamant si Sanatate".

"Federatia Sindicatelor din Educatie 'Spiru Haret' saluta decizia Guvernului de a majora salariile in sistemul sanitar din aceasta toamna si solicita ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant", se arata in comunicatul remis HotNews.ro.

Marius Ovidiu Nistor, presedintele federatiei sindicale, sustine ca "in toate discursurile publice reprezentantii Guvernului au declarat ca Educatia si Sanatatea vor fi prioritare. Observam ca jumatate din promisiuni au fost indeplinite, prin decizia de astazi. Asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, sa avem o intalnire cu Primul-ministru pentru a stabili si majorarile din Educatie. Consideram ca trebuie, in regim de urgenta, finalizate discutiile privind proiectul Legii salarizarii bugetarilor, astfel incat de la 1 octombrie a.c., si angajatii din invatamant sa beneficieze de majorari in concordanta cu importanta activitatii prestate. In conditiile in care observam ca anumite categorii de salariati precum demnitarii, parlamentarii si functionarii din aparatul central al Guvernului si al Presedintiei sunt favorizate, ne intrebam care sunt de fapt prioritatile politicienilor?!".

Federatia avertizeaza membrii Guvernului "ca majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant, care poate conduce la posibile actiuni de protest cu ocazia inceperii noului an scolar".

"Orice intarziere in asigurarea unei cresteri salariale substantiale in sistemul educational va genera efecte negative in anii urmatori, care cu greu vor mai putea fi remediate", se arata in comunicat.

Citeste si: