Ovidiu Marincea este consilierul Directorului SRI incepand de luni si va coordona comunicarea publica a Serviciului, informeaza un comunicat al Serviciului.

Ovidiu MarinceaFoto: emmazeicescu.ro

"Este necesar ca SRI sa se consolideze si in ceea ce priveste procesul de comunicare, de aceea ma bucur ca ni s-a alaturat si sunt convins ca impreuna vom face pasi importanti in directia profesionalizarii comunicarii publice a Serviciului", a declarat Directorul SRI.

"Consider ca prezenta lui in cadrul Serviciului Roman de Informatii va constitui un avantaj in procesul de transparentizare si de deschidere a intitutiei catre cetateni", a spus Eduard Helvig.

  • Pana la inceputul acestei luni, Ovidiu Marincea a prezentat alaturi de Emma Zeicescu emisiunea "Oameni si fapte" de la Realitatea TV. El si-a anuntat pe 4 august plecarea de la postul de stiri, spunand ca isi ia o "vacanta lunga si de reflectie" si ca isi "intensifica proiectele de comunicare publica". Marincea a fost numit senior editor la Realitatea TV in primavara anului trecut, anterior lucrand la site-ul CaleaEuropeana.ro. A lucrat si la Adevarul, la departamentul economic, semnand la aceasta publicatie, ca jurnalist comentator, pana in urma cu noua luni. In urma cu un an, pe 20 august 2014, ZiuaNews.ro a publicat o fotografie care prezenta o intalnire dintre Elena Udrea si Ovidiu Marincea.

"Ca jurnalist am militat pentru comunicarea si deschiderea tuturor institutiilor statului fata de public, de aceea apreciez ca adevarata provocare pentru orice profesionist este transparentizarea unui serviciu secret. Sunt onorat sa lucrez intr-una dintre cele mai respectate institutii ale statului roman", a afirmat Ovidiu Marincea.

Ziaristul Ovidiu Marincea a publicat pe 22 iunie pe Voxpublica un text intitulat"Nu mai pot să tac, Victore, are şi nesimțirea bunul ei simț!"in care l-a acuzat pe Victor Ponta ca "minte ca un nesimtit".

"Te inteleg, Victore, dar nesimtitea ta nu mai are bun-simt! Cum sa spui la Antena 3 ca pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar si ca pentru tine s-ar fi blocat doua, cand eu am stat acolo, Victore, la acelasi etaj, langa rezerva ei? Nu ti-e rusine sa minti in halul asta?! Nu stiai ca sunt acolo, Victore? Doamna ambasador a fost tratata fix ca oricare pacient. Si eu la fel. Si doamna Dinca, batrana care a facut nopti albe si a stat langa mine. Si “Colonelul”, care de la Tramal si Morfina credea ca e acasa. Si ceilalti. Eram internati oameni simpli, Victore, numai in mintea ta bolnava se putea intampla sa fie blocat un etaj de spital pentru un pacient, oricine-ar fi el", a scris la vremea respectiva Ovidiu Marincea.