O echipa formata din reprezentanti ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova si ai Sectiei de Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu a inspectat, vineri, DN 67 C (Transalpina), pentru a stabili care este situatia privind montarea panourilor de circulatie si a parapetilor de siguranta in respectiva zona, informeaza Agerpres.

Potrivit directorului SDN Targu-Jiu, Ion Tudor, inspectia a fost efectuata la recomandarea directorului general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, urmand ca acesta sa stabileasca ulterior data la care poate fi deschisa oficial Transalpina.

Ion Tudor a mai afirmat ca toti membrii echipei vor face o analiza a situatiei montarii panourilor de circulatie si de siguranta pe respectivul tronson, care va fi transmisa directorului CNADNR.

"Am fost mai multe echipe in inspectie astazi, dar nu numai pe Transalpina, ci si pe Defileul Jiului, pentru a vedea cum decurg lucrarile de asfaltare acolo. (...) In ceea ce priveste Transalpina, vom face un raport cu ceea ce am gasit in teren si il vom inainta catre conducerea Companiei. Nu putem sa luam noi la nivel local decizia de a deschide oficial Transalpina, directorul general al CNADNR impreuna cu membrii comisiei de specialitate vor stabili acest lucru", a precizat Ion Tudor.

Inchiderea oficiala a Transalpinei a generat scaderea semnificativa a numarului de turisti in zona montana Ranca, cabanierii din zona acuzand conducerea CNADNR de faptul ca drumul este tinut inchis, desi nu exista motive pentru acest lucru. Neoficial, drumul a fost tranzitat mereu, cu toate ca indicatoarele de pe respectivul tronson arata ca este "in lucru".

Pe drumul national DN 67C Transalpina, sectorul Bengesti - Sebes (km 0+000 - km 148+414), circulatia rutiera este deschisa doar intre localitatile Bengesti - Ranca (km 0+000- km 34+500). Sectorul de drum national DN 67C Transalpina, cuprins intre km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judetul Alba) este inchis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitatii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier, interdictia fiind semnalizata prin indicatoare specifice, inca de la inceputul lucrarilor - 2008