Presupusul ucigas, urmarit de mai multe zile, a doua tinere spaniole ale caror cadavre arse cu var au fost gasite in aceasta saptamana in Spania, a fost arestat joi in Romania, a anuntat Ministerul de Interne de la Madrid, citat de AFP.

"Arestarea s-a produs la iesirea dintr-un imobil din localitatea Lugoj", in judetul Timis (vestul Romaniei), a precizat ministerul intr-un comunicat. Ea a avut loc la ora 16.30 GMT, iar doi romani care se aflau impreuna cu barbatul cautat au fost, de asemenea, arestati, citeaza Agerpres.

Sergio Morate este suspectat ca le-a ucis pe Marina si Laura, doua tinere de 24 si, respectiv, 26 de ani, ale caror corpuri au fost gasite miercuri in raul Huecar din provincia Cuenca (centrul Spaniei). Cele doua femei, dintre care una era fosta prietena a presupusului criminal, au disparut cu o saptamana inainte, pe 6 august, in aceeasi zi cu barbatul in varsta de vreo 30 de ani.

Acesta, descris in comunicat ca "responsabil de moartea celor doua tinere femei", este in prezent arestat in Romania in baza unui mandat european de arestare si va fi transferat in Spania "cat mai curand posibil".

Suspectul a fugit din tara prin "punctul de trecere a frontierei de la Portbou (nord-estul Spaniei)", a adaugat ministerul.

El a fost condamnat public de propria familie pe o pagina de Facebook.

"Nu stim ce diavol sau ce nebunie teribila te-a cuprins, dar trebuie sa fii constient ca tu le-ai omorat nu doar pe aceste tinere fete, dar si pe familiile lor si pe cea care era a ta", s-a putut citi miercuri pe pagina de Facebook a familiei suspectului.

Un aviz international de cautare fusese lansat contra presupusului autor al celor doua crime, potrivit unei surse din cadrul prefecturii din Castilla-La Mancha (centru).

Pe de alta parte, cotidianul spaniol El Pais a informat ca Sergio Morate a sechestrat si batut timp de cateva zile o alta fosta prietena, in aceeasi zona in care au fost descoperite cele doua corpuri.

Potrivit jurnalului, el le-ar fi spus rudelor sale ca vrea sa plece intr-o tara care nu are acord de extradare cu Spania.