Tribunalul Bucuresti se pronunta pe 18 august in cazul contestatiei procurorilor la decizia instantei de a-i lasa in libertate pe cei opt politisti acuzati ca au musamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari, de la Brigada Rutiera, informeaza Agerpres.

"Ne-am mentinut declaratiile in acest dosar, este vorba in primul rand de aceasta cercetare a Parchetului... In 15 ani de zile nu am vazut niciodata ca o victima care are trei luni de zile timp sa depuna plangere sa fie chemata la Parchet, sa fie amenintata ca va fi adusa cu mandat de aducere, dupa care i s-a montat aparatura, atat ei cat si fratelui ei si au fost trimisi sa se vada cu mine pentru a ma instiga la niste intrebari care nu au legatura cu realitatea", a declarat Marius Maghiari la iesirea din sediul instantei.

El a sustinut ca este vorba de o inscenare si ca procurorul de caz este rau-intentionat, dar s-a aratat convins ca aceste lucruri vor iesi la iveala. "Inregistrarea este la dosar. S-a constatat ca nu am vorbit decat adevarul si tot ce a fost acolo a fost adevarat. (...) Doresc sa ma ancheteze orice persoana, orice procuror, orice instanta care consider ca este corecta", a mai spus Maghiari.

Pe 1 august, Judecatoria sectorului 1 a decis ca Daniel Pistea si alti sapte politisti de la Brigada Rutiera si Sectia 2 din Capitala, acuzati ca au incercat sa musamalizeze un accident rutier, vor fi cercetati in libertate.

Magistratii au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 de arestare preventiva a celor opt politisti.

Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Comisarul Daniel Pistea, adjunct la Brigada Rutiera Bucuresti si Ioan Daniel Bocan, seful Sectiei 2 Politie, impreuna cu alti doi politisti de la Brigada Rutiera, Liviu Daniel Canea si Auras Eugen Tutui, precum si trei agenti de la Sectia 2 de Politie, Mihaita Georgica Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasare, sunt acuzati de procurori ca au incercat sa musamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutiera.