Asteptarile analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei au inregistrat in august cea mai puternica imbunatatire in randul tarilor din Europa Centrala si de Est, iar Romania a ajuns astfel sa aiba cele mai bune perspective din regiune, alaturi de Slovacia, informeaza Mediafax.

Indicele care masoara perceptia analistilor pentru urmatoarele sase luni a crescut in august cu 18 puncte, la 50 de puncte, nivel inregistrat si de Slovacia, dar in urma unui avans mai lent, de 15,4 puncte, potrivit unui sondaj intocmit de Centrul pentru Cercetare Economica Europeana din Mannheim (ZEW), cu sprijinul grupului austriac Erste.

Niciunul dintre analistii consultati nu anticipeaza o inrautatire a situatiei economice in Romania si Slovacia in urmatoarele sase luni.

Situatia actuala a economiei Romaniei este, insa, perceputa de cei mai multi dintre analistii financiari ca fiind doar "acceptabila".

Astfel, indicele care evalueaza starea economiei in prezent situeaza Romania pe pozitia a patra in regiune, cu 20 de puncte, in urma Cehiei (45,5), Poloniei (43,5) si Slovaciei (27,3).