Curtea de Apel Bucuresti judeca joi contestatia lui Marian Vanghelie la decizia Tribunalului Bucuresti de a-i mentine arestul la domiciliu, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata de DNA pentru coruptie, scrie Agerpres.

Pe 3 august, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, sa fie judecat in continuare in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Marian Vanghelie s-a prezentat atunci in instanta si a cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, sustinand ca urmeaza sa devina tata si ca vrea ca totul 'sa reintre intr-o stare de normalitate'. Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat dupa patru luni de arest preventiv.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un 'comision' de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).