Pilotul planorului disparut de joia trecuta va fi cautat cu o drona performanta, care poate face cautari pe suprafete mari, de aproximativ 50 de kilometri patrati, pusa la dispozitia echipelor de salvare de catre voluntari, informeaza Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat. Drona va fi folosita in zona Intorsura Buzaului, imaginile captate urmand sa fie analizate de specialisti. Operatiunile de cautare vor continua miercuri, la aceasta operatiune participand peste 1.000 de jandarmi, politisti, militari, salvamontisti si voluntari, cu aproape 200 de mijloace de interventie.

Cautarile vor continua pe trasee din judetele Prahova, Arges, Brasov, Vrancea, Buzau, Bacau, Covasna si Harghita, stabilite in cadrul sedintei de analiza care a avut loc seara trecuta la nivelul punctului de comanda mobil din judetul Brasov.

Marti, echipele de cautare au parcurs 45 de trasee in zona montana.

Echipele de cautare de la sol au la dispozitie un elicopter al MAI pentru interventii punctuale in caz de nevoie sau pentru verificarea unor informatii.

Marti, elicopterul MAI a efectuat doua misiuni de cautare in zona Vama Buzaului (Brasov) si Comandau (Covasna), ultima finalizandu-se in jurul orei 20:30.

Pe 6 august, in jurul orei 21:50, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul ca un planor care a decolat in jurul orei 12:30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la baza.