Profesorii de Matematica si de Fizica de la gimnaziu si liceu pot sa urmeze gratuit un curs de initiere in activitati si tehnologii spatiale, anunta Agentia Spatiala Romana, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Profesorii se pot inscrie pana pe 18 august, proiectul avand ca scop folosirea spatiului cosmic drept context atractiv pentru predarea acestor materii. Un alt proiect similar este deschis pentru profesorii de Biologie, Chimie si Fizica - ce pot participa gratuit la un curs de initiere in Astrobiologie si Tehnologii spatiale.

Cursuri gratuite pentru profesoriFoto: esero.ro

Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala-Romania (ESERO Romania) organizeaza un curs de initiere in activitati si tehnologii spatiale a profesorilor de Matematica si de Fizica din invatamantul gimnazial sau liceal din Romania, anunta Agentia Spatiala Romana, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Cursul se va desfasura in perioada 31 august - 3 septembrie 2015, la Marisel, in judetul Cluj, si va cuprinde "notiuni de baza de astronomie, satelitii artificiali ai Pamantului, notiuni de baza ale telecomunicatiilor spatiale, CanSat etc".

Agentia Spatiala Romana precizeaza ca profesorii vor avea si activitati practice, "cum ar fi receptia undelor electromagnetice de joasa frecventa, transmiterea semnalului vocal prin intermediul unor corzi elastice, utilizarea receptoarelor GPS pentru determinarea orei exacte si a coordonatelor geografice etc. si vor avea ocazia de a vizita Centrul de cercetare stiintifica si tehnologica al firmei BITNET CCSS".

Profesorii care vor sa participe la proiect trebuie sa se inscrie pana la data de 18 august 2015, pe unul dintre cele 20 de locuri, iar costurile de scolarizare, cazare, masa si transport dus-intors Cluj-Marisel cu autocar sunt asigurate de catre organizatori. Detalii aici

Curs de astrobiologie si tehnologii spatiale pentru profesorii de Biologie, Chimie sau Fizica

Tot Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala - Romania (ESERO Romania) organizeaza un curs gratuit si pentru profesorii de Biologie, Chimie sau Fizica, din invatamantul gimnazial sau liceal din Romania. Este vorba despre un curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale, la care inscrierile sunt deschise pana la data de 18 august.

Cursul se va desfasura in perioada 3 - 6 septembrie 2015, la Marisel, Judetul Cluj, si va cuprinde "notiuni introductive de astrobiologie, teorii actuale privind originea vietii, caracteristici ale extremofiliei, misiuni spatiale si alte activitati experimentale, cu scopul de a oferi cadrelor didactice informatiile necesare pentru a folosi in predarea la clasa domeniul spatial drept un context inspirational, interdisciplinar si bogat in informatii".

Agentia Spatiala Romana informeaza ca "profesorii care isi doresc sa candideze pentru unul dintre cele 20 de locuri disponibile vor trebui sa demonstreze competenta, precum si interesul de a disemina cunostintele si experienta dobandita in cadrul cursului catre alti profesori de liceu sau gimnaziu si catre un numar cat mai mare de elevi".

Detalii despre proiect si inscriere, aici