Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti un cod portocaliu de canicula in trei judete din vestul tarii, restul tarii urmand sa fie marti si miercuri sub cod galben.

Cod portocaliu de canicula in Arad, Bihor si Satu MareFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Marti

Valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

In judetele Arad, Bihor si Satu Mare, pentru care s-a emis cod portocaliu, vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Miercuri

Pe 12 august, valul de caldura va persista. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.