Mai multi cetateni romani, intre alti straini, inclusiv un copil, au fost raniti usor, iar o cetateana bulgara a fost ranita grav duminica seara, la Plovdiv, dupa ce locomotiva a lovit primul vagon al unui tren international care asigura o legatura intre Sofia si Istanbul, anunta oficiali bulgari, citati de Mediafax.

Noua persoane au fost primite la Spitalul Universitar din Plovdiv, a anuntat unitatea intr-un comunicat, potrivit agentiei bulgare Focus, care precizeaza ca opt dintre ele sunt straini.

Printre cei opt straini se afla cinci romani, un portughez, un spaniol si un german. Un copil a fost, de asemenea ranit, potrivit Focus, care nu precizeaza nationalitatea acestuia. Toti strainii au fost raniti usor si nu au nevoie de ingrijiri la spital, potrivit aceleiasi surse.

Site-ul bulgar Novinite.com scrie ca sase romani au fost accidentati la Plovdiv.

Locomotiva efectua manevre, cu o viteza de 15-20 de kilometri pe ora, de atasare la tren, potrivit postului national bulgar de radio BNR.

Cauzele incidentului - care a avut loc in timp ce trenul stationa in Gara din Plovdiv, al doilea cel mai important oras din Bulgaria - erau in continuare necunoscute, potrivit site-ului Novinite.com, care adauga ca ranitii au fost condusi de urgenta la spital.

Celorlalti 60 de pasageri le-au fost oferite mijloace alternative de transport, potrivit site-ului.

Cetateana bulgara, originara din orasul Dimitrovgrad, a fost ranita grav in incident, a anuntat serviciul de presa al Spitalului Universitar din Plovdiv intr-un comunicat, potrivit Focus. Femeia are nasul rupt si prezinta traumatisme la nivelul pieptului si abdomenului. Ea este grav ranita, dar starea ei este stabila, potrivit spitalului.