Sindicatul Liber de pe platforma industriala Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) a reluat, luni, actiunile de protest, transmite Agerpres.

Liderul sindicatului, Adrian Stoea, a declarat pentru agentia de presa citata ca protestele, care vor fi organizate in perioada 10-14 august si pentru care s-au obtinut aprobarile necesare, se desfasoara la sediul RAAN din municipiul Drobeta Turnu Severin.

"Printre revendicarile noastre se numara achitarea drepturilor salariale si asigurarea protectiei sociale in cazul disponibilizarilor ce sunt anuntate de administratie in luna octombrie 2015 si martie 2016. Vrem sa determinam factorii de decizie, raspunzatori cu inchiderea RAAN, sa tina seama de interesele noastre", a precizat Stoea.

La manifestarea sindicalistilor de la Uzina de apa grea Romag-Prod nu s-au mai alaturat colegii lor de la Termocentrala Romag-Termo, ei considerand ca Guvernul se va tine de promisiune si in maximum trei zile vor trimite in conturile RAAN cele 25 de milioane de lei promise si ca vor beneficia de tichetele de masa.

Liderul sindicalistilor de la Termocentrala Romag-Termo, Alexandru Tanase, a adaugat pentru AGERPRES ca este solidar cu protestatarii, dar intr-o actiune de protest nu este nevoie de spectacol, ci de ratiune, afirmand ca sindicalistii de la Romag-Prod "cer lucruri care au fost deja clarificate in planurile de disponibilizari aprobate de adunarea creditorilor si stabilite de memorandumul semnat la ministerul Economiei".