Ministerul roman al Afacerilor Externe precizeaza, duminica seara, ca informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii. "Potrivit unui comunicat oficial dat publicitatii astazi de Ministerul de Interne bulgar, precum si datelor obtinute de la autoritatile bulgare competente prin intermediul Ambasadei Romaniei la Sofia, informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii", se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

UPDATE: Ministerul bulgar de Interne a dezmintit si el informatii de presa potrivit carora autoritatile cauta doi presupusi teroristi care ar avea legaturi cu gruparea jihadista Statul Islamic. Informaţia publicată duminică de presa bulgară duminică, anterior, este "o interpretare greşită a măsurilor adoptate de către Ministerul de Interne", a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit Mediafax, care citeaza Novinite. Între măsurile greşit interpretate se află consolidarea securităţii în oraşul Burgas, la Marea Neagră, în legătură cu festivalul de muzică Spiritul Burgasului, dar şi îndreptate împotriva migraţiei ilegale şi punerii în circulaţie a unor documente false, mai infomeaza Ministerul bulgar de Interne.

"Conform aceleiasi surse, informatiile respective reprezinta consecinta unei interpretari denaturate a unor ample masuri de securitate dispuse de fortele de ordine din tara vecina, atat in contextul unui eveniment public de anvergura din orasul Burgas, cat si in cadrul strategiei interne de combatere a migratiei ilegale si a activitatii infractionale vizand falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cartile de identitate ale caror fotocopii au fost publicate in mass-media locala, aceeasi sursa precizeaza ca documentele in cauza nu sunt autentice", se mai arata in omunicatul MAE roman.

Presa din Bulgaria a relatat duminica faptul ca serviciile de securitate din tara vecina cauta doi cetateni straini, un roman si o tanara din Franta, care s-ar fi raliat organizatiei teroriste Statul Islamic si care in prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar.