Cei zece adulti si doi copii care au ajuns la spitale din municipiul Sibiu cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat la o pensiune din statiunea Paltinis au fost externati, duminica, starea lor fiind buna, iar autoritatile incearca sa stabileasca din ce cauza s-au imbolnavit.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax, ca turistii care au suferit toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat la o pensiune din statiunea Paltinis si au ajuns la spitale din municipiul Sibiu au fost externati.

"Turistii au primit ingrijiri medicale si au fost externati, starea lor fiind buna", a declarat Bianca Sabau.

Medicii le-au administrat celor zece adulti si doi copii tratament de specialitate pentru combaterea simptomelor si i-au externat cu recomandari medicale.

Bianca Sabau a precizat ca autoritatile incearca sa stabileasca din ce cauza s-au imbolnavit turistii din Bucuresti si Brasov, iar in urma anchetei vor lua masurile care se impun.

De asemenea, reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Sibiu vor stabili sanctiunea care va fi luata impotriva unitatii unde s-a produs imbolnavirea mai ales ca, in luna iulie, alti turisti au ajuns la spital dupa ce au mancat la aceeasi unitate.

Cei zece adulti si doi copii au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfectii alimentare dupa ce au mancat, sambata, la o pensiune din statiunea sibiana Paltinis, autoritatile declansand o ancheta in acest caz.