UPDATE 8.42. Barbatul cautat de politia bulgara este suspectat de falsificare de documente, au declarat Hotnews.ro surse diplomatice. Mare parte din media de la sud de Dunare a sustinut duminica faptul ca acesta si o detinatoare de pasaport francez erau cautati pentru presupuse legaturi cu organizatia Statul Islamic.

Un roman si o frantuzoaica, banuiti de legaturi cu Statul Islamic, sunt cautati in BulgariaFoto: The Sofia Globe

Fotografiile celor doi au fost trimise directiilor regionale de politie din tara. The Sofia Globe, dar si alte canale media din Bulgaria, au prezentat copii ale documentelor de identitate ale celor doi.

CNP-ul romanului incepe cu cifra 2, desi aceasta a fost alocata doar persoanelor de sex feminin, ceea ce poate indica faptul ca documentul de identitate este fals.

Masurile de securitate din Bulgaria au fost intarite in locurile in care se aduna mai multi oameni duminica, dupa informatii potrivit carora politia cauta doua persoane suspectate de legaturi cu Statul Islamic, a informat televiziunea bulgara bTV, citata de novinite.com.

Politia bulgara il cauta pe romanul Mimo Popescu si pe Ezida Elham, frantuzoaica de origine iraniana, scrie publicatia 24 Chasa News, citand surse din randul fortelor de ordine

Politia a ridicat nivelul de supraveghere din puncte importante de transport - aeroporturi, gari si statii de autobuz, scrie novinite.

Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a informat astazi ca politia de frontiera bulgara efectueaza, incepand de sambata, controale amanuntite la toate categoriile de autovehicule la trecerile de frontiera spre Bulgaria.

Si Ministerul Afacerilor Externe a comunicat duminica faptul că, "din motive de securitate, autoritățile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor sale externe. Măsura a fost instituită cu titlu temporar, fără ca momentan să fie prevăzut un termen limită.

La festivalul Spirit of Burgas au fost intarite sambata seara masurile de securitate.

Nu este clar inca modul cum cei doi au intrat in Bulgaria. Se crede ca romanul si frantuzoaica s-ar afla in capitala Sofia.

Autoritatile bulgare au primit datele despre cei doi ca parte a schimburilor de informatii avute cu o agentie de securitate dintr-o tara partenera, a transmis 24 Chasa.

Novinite precizeaza ca nu exista nicio confirmare oficiala a informatiilor prezentate in media bulgara.