Trupul unui barbat disparut de sambata in mare a fost adus la tarm, duminica, la Mangalia, transmite Agerpres. Barbatul era din Barlad, lucra la Santierul Naval Daewoo Mangalia si locuia intr-unul dintre caminele puse la dispozitie de angajator.

Duminica, un tanar de 17 ani aflat in vacanta la Neptun, in pericol de inec, a putut fi scos din apa, cadrele medicale ale ambulantei reusind sa-l resusciteze. Victima a fost transportata la Spitalul Municipal Mangalia.

In aceeasi zi, la Constanta, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au reluat cautarea unui tanar care ar fi disparut in mare, in zona plajei Modern.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Constanta, dr. Claudia Tatarici, a declarat, pentru AGERPRES, ca incepand de vineri si pana duminica dimineata, ambulanta a fost solicitata in 17 cazuri de inec in statiunile litoralului, in patru situatii fiind constatat decesul la fata locului. In celelalte cazuri, victimelor li s-au acordat primele ingrijiri medicale, fiind apoi transportate la spital.

Printre persoanele disparute in mare si inca negasite este si un tanar de 18 ani care isi petrecea vacanta la Costinesti.

Desi marea este agitata, cu valuri inalte si curenti puternici, iar salvamarii au arborat steagurile rosii pentru avertizarea turistilor ca nu au voie sa faca baie, multi dintre acestia ignora atentionarile