Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru 3 judete din nord-vestul tarii, valabil pana miercuri. Totodata, codul galben de canicula a fost extind pentru mai multe judete, ajungand marti si miercuri sa cuprinda restul tarii.

Cod portocaliu si cod galben de canicula, marti si miercuriFoto: ANM

Luni

Cod portocaliu si cod galben de canicula, valabil luni

Cod portocaliu si cod galben de canicula, valabil luni

Foto: ANM

COD GALBEN

In cursul zilei de luni, 10 august, valul de caldura va persista in vestul si nord-vestul tarii, dar se va extinde si in regiunile estice si, local, in cele sudice. In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei, se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

COD PORTOCALIU

In judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate in jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Marti si miercuri

COD GALBEN

Marti si miercuri, 11 si 12 august, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

COD PORTOCALIU

In judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza informatiile.