Vicepresedintele organizatiei PSD Petrosani, Radu Sorin, este cercetat penal dupa ce ar fi condus baut si s-a rasturnat cu autoturismul proprietate personala in centrul orasului, lovind un ghiseu de informare turistica, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Bogdan Nitu, accidentul rutier s-a petrecut, joi dupa-amiaza, in centrul municipiului Petrosani.

Un autoturism condus de Radu Sorin, vicepresedintele organizatiei PSD Petrosani, care consumase bauturi alcoolice inainte de a urca la volan, s-a rasturnat pe marginea unei strazi centrale, lovind un ghiseu de informare turistica.

"Soferul nu a adaptat viteza la conditiile unui carosabil umed, a agatat o bordura si s-a rasturnat in afara soselei, lovind cu masina Centrul de Informare Turistica. Este un accident fara victime si au loc cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul rutier. Soferul este cercetat penal, asteptam si rezultatele analizelor medicale, care vor stabili incadrarea", a declarat, sambata, Bogdan Nitu, corespondentului Mediafax.

Imediat dupa producerea accidentului, Radu Sorin a fost supus unui control cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, iar apoi a fost dus la Spitalul Municipal din Petrosani, unde i-au fost prelevate probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Mai mult, vicepresedintele PSD Petrosani va trebui sa suporte si cheltuielile de reparatie a Centrului de Informare Turistica pe care l-a avariat, ghiseul fiind inaugurat de curand.

Radu Sorin este membru PSD Petrosani, fiind vicepresedinte al organizatiei, precum si presedinte al Consiliului de Administratie al Apa Serv Valea Jiului SA si membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului SA.