Ministerul roman al Afacerilor Externe anunta ca in Ungaria au fost emise atentionari de cod rosu si portocaliu de canicula, valabil pentru ziua de 7august 2015, pana la miezul noptii, valorile ridicate ale temperaturilor putand favoriza si aparitia furtunilor, potrivit Mediafax.

MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Ungaria ca Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atentionare cod rosu de canicula pentru judetele din nord-vestul Ungariei, valabil pentru ziua de 7 august 2015, pana la miezul noptii, potrivit unui comunicat de presa emis de MAE.

Judetele afectate sunt: Gyor-Moson-Sopron, Komarom-Esztergom si Veszprem. Pentru restul teritoriului ungar va fi in vigoare, in aceeasi perioada de timp, un cod portocaliu de canicula.

De asemenea, MAE anunta ca se prognozeaza ca valul de caldura va continua si in zilele urmatoare, asteptandu-se ca temperaturile sa depaseasca, cel putin pana la inceputul saptamanii 10-16 august 2015, valorile medii inregistrate pentru aceasta perioada.

Valorile ridicate ale temperaturilor pot favoriza si aparitia furtunilor (vant, ploaie si, posibil, grindina), asteptandu-se astfel de fenomene extreme, in special, in zona de sud-vest a Ungariei.

MAE reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (ce poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.